Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Outsourcing >> Stiri si comunicate

Endava achiziţionează o companie locală și investește în extindere

20 Iunie 2012În contextul extinderii rapide la nivel global, Endava a anunţat achiziționrea unei compani IT în București și extinderea operațiunilor din Capitală. Oficialii companiei nu au dorit să facă public numele firmei locale achiziţionate. Investiția reprezintă un element important în strategia companiei de creștere la nivel internațional, susținută de o activitate intensă de recrutare pe plan local și de achiziții în România și Republica Moldova.
„Rezultatele bune ale companiei determină o continuare a extinderii și a investițiilor noastre în România și Republica Moldova. Creșterea operațiunilor noastre în această regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrări mai mare în București, care, comparativ cu alte centre IT din România, are cea mai îndelungată tradiție și cea mai mare capacitate în domeniul dezvoltării proiectelor IT. Noul nostru sediu și recenta achiziție ne vor permite să creștem la peste 320 de angajați în București. Astfel, împreună cu celelelate centre de livrări din România și Republica Moldova, vom putea crește la peste 1.600 de angajați. Le dorim bun venit celor care se vor alătura echipei Endava și astfel vor impulsiona creșterea prezenței noastre în București“, a declarat John Cotterell, Chief Executive Endava.
Noul sediu al Endava va avea o suprafață de 2.420 metri pătrați pe 2 etaje și va fi situat într-o locație centrală, care va permite creșterea planificată a Endava pe plan local la 320 de angajați în București până la sfârşitul anului 2013. Într-o etapă ulterioară de extindere a sediuliui, compania are în vedere să treacă de 600 de angajați din 2014. Decizia de extindere în București se datorează faptului că aici există un număr mai mare de specialiști IT care au fost expuși la proiecte IT de anvergură și la o varietate mai mare de tehnologii.
Având sediul central la Londra și operațiuni în România și Republica Moldova, creșterea rapidă și succesul grupului Endava se datorează capabilităților de care beneficiază în această regiune. Acestea includ: proximitatea față de piețele europene, diferențe mici de fus orar, afinitate culturală și un model de livrări flexibil — bazat pe competențele tehnice avansate și cunoștințele de limbi străine ale specialiștilor IT. Recent, Endava a fost inclusă în lista Global Outsourcing 100 realizată de IAOP (International Association of Outsourcing Professionals), respectiv a fost identificată ca nou lider regional în Europa de Est în cadrul Top100 Global Services (GS100), un clasament anual de referinţă pentru industria mondială de IT outsourcing.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite