Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

La PMdays 2012 s-au aniversat 10 ani de PMI Romania Chapter

20 Iunie 2012




Conferinţa PMdays s-a desfăşurat, în acest an, pe parcursul a două zile, profesioniştii din project management din România sărbătorind în acest an aniversarea a 10 ani de existenţă a PMI Romania Chapter. Cu un nou format şi invitaţi noi, PMdays 2012 s-a bucurat de prezenţa unui număr de 160 de participanţi.

PMdays 2012 a adus la Bucureşti nume importante care au incitat audienţa la dezbatere: Fredrik Haren, Alexandre Cuva, Michel Thiry, Roland Gareis, Peter Taylorşi mulţi alţii.

Organizatorii se întrebau chiar înainte de deschiderea conferinţei dacă PMdays 2012va fi referinţa de care au nevoie pentru perioada următoare profesioniştii din managementul de proiect, dorindu-şi caPMdays 2012sa fie evenimentulhaute couture pentrumanagementul de pro-iectdin România.

Ţări dezvoltate... în curs de dezvoltare

Ţările aflate în curs de dezvoltare trăiesc vremuri înfloritoare din punct de vedere al creativităţii. Fredrik Haren, renumit autor şi speaker pe teme legate de creativitate, a dorit să înţeleagă această explozie de creativitate, să-i descopere efectele şi modul în care va influenţa întreaga omenire.

În ultimii 5 ani, Fredrik Haren a vizitat 18 ţări în curs de dezvoltare şi 8 ţări dezvoltate şi a desfăşurat peste 200 de interviuri cu persoane ce au legătură într-un fel sau altul cu mediul de business şi cu creativitatea. Rezultatul acestui demers a fost cuprins într-o carte – „The Develo-ping World” – o carte despre lumea în curs de dezvoltare. Această carte vorbeşte despre avantajele de a fi o persoană creativă într-o ţară în curs de dezvoltare, despre ce pot învăţa ţările dezvoltate de la surorile lor mai mici şi, cel mai important, despre pericolul de a te defini ca o ţară „dezvoltată”, într-o lume ce n-a trecut niciodată până acum printr-un proces mai rapid de dezvoltare.

Anul acesta, Fredrik Haren a vorbit la PMdays despre ideile incluse în această carte, despre cum o explozie de creativitate în ţările aflate în curs de dezvoltare va schimba întreaga lume, despre motivele pentru care creativitatea este extrem de importantă în business, despre ce putem face pentru a
spori creativitatea angajaţilor dintr-o companie.

Cartea„The Developing World”a fost oferită tuturor participanţilor la eveniment.

Fii mândru de meseria de Project Manager!

Tot în prima zi a PMdays 2012 a vorbit şi Peter Taylor, o prezenţă deja familiară pentru managerii de proiect din România. Peter Taylor a prezentat o nouă perspectivă asupra profesiei de manager de proiect – „Getting project management out of the box”.

„Câţi oameni ştiu cu ce vă ocupaţi? În afară de colegii manageri de proiect, câtă lume înţelege cu adevărat ce înseamnă să fii manager de proiect? Chiar şi cei dragi, atunci când îşi iau la revedere de la voi în fiecare dimineaţă, e posibil să nu înţeleagă exact în ce constă meseria de manager de proiect. Dacă scoatem managementul de proiect din cutie, se va duce vorba despre el în afara comunităţii noastre şi se va afla cât de grozavi suntem şi cum managementul de proiect este o abilitate valoroasă pentru aproape toţi oamenii. Vreau să strig lumii întregi despre pro-ject management şi să le spun ce muncă extraordinară fac eu şi colegii mei mana-geri de proiect, dar lumea la care strig mă va asculta?”, se întreba Peter Taylor.

Conform unui studiu, managementul de proiect reprezintă o abilitate centrală în proporţie de 42%, o nişă în proporţie de 19% şi amândouă în proporţie de 37%.

Peter Taylor consideră că e vorba de amândouă: „Eu cred că amândouă. Managementul de proiect va deveni o abilitate generală. Copiii mei, deşi nu sunt conştienţi încă de acest lucru, sunt educaţi să lucreze cu proiecte, să-şi dezvolte capabilităţi în project management.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite