Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

COMOTI asigură dezvoltarea competitivă a compresoarelor cu şurub pentru gaze naturale

21 Iunie 2012




Studiile de piaţă şi solicitările beneficiarilor tradiţionali au impus adoptarea unei strategii pentru realizarea de echipamente cu presiuni de refulare mai mari, de până la 45 bar abs într-o primă fază şi, ulterior, în faza a II-a, de până la 75 bar abs. Experienţa acumulată de INCD Turbomotoare COMOTI în proiectarea şi executarea echipamentelor de comprimare a permis realizarea unui compresor cu şurub cu injecţie de ulei, derivat din compresorul CU 90G, capabil să furnizeze la o presiune de aspiraţie de 5 bar abs un debit de circa.1000 Nm3/ora la o presiune de refulare de 45 bara.
Produsul, realizat pe baza unei documentaţii de execuţie proprie a INCD Turbomotoare COMOTI, a fost testat cu succes pe standul propriu, demonstrând capabilitatea de a dezvolta în concepţie proprie echipamente competitive.

În parteneriat cu CITY UNIVERSITY din Londra şi firma GHH-Rand Germania, INCD Turbomotoare COMOTI a abordat realizarea unui compresor cu şurub cu injecţie de ulei tip CHP 220 pentru gaz metan, cu debit mai ridicat, respectiv 5.000 Nm3/oră, având o resiune de refulare de 45 bar abs.

Pornind de la această familie de compresoare cu şurub, INCD Turbomotoare COMOTI a dezvoltat, omologat şi introdus în fabricaţie, într-o gamă diversificată, instalaţii de comprimare a gazelor naturale dotate cu unităţi de comprimare cu rotoare elicoidale (şurub). Aceste instalaţii, destinate în principal parcurilor de exploatere din industria petrolului, dar şi altor aplicaţii, lărgesc aria de desfacere a echipamentelor de comprimare a gazelor naturale produse de INCD Turbomotoare COMOTI. Peste 90 de instalaţii au fost livrate către OMV Petrom S.A., dar şi către beneficiari din Federaţia Rusă şi Ungaria.



Caracterizate prin competitivitate şi fiabilitate în condiţii extreme, ele ilustrează politica noastră în ceea ce priveşte politica în domeniul calităţii, mediului, sănătăţii şi securităţii ocupaţionale: Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI este o organizaţie preocupată în egală măsură de creşterea calităţii produselor şi serviciilor furnizate şi a satisfacţiei clienţilor, cât şi de îmbunătăţirea continuă a performanţelor sale în protecţia mediului, în sănătate şi securitate ocupaţională. Dorim să ne menţinem prestigiul ştiinţific şi succesul în domeniul cercetării – dezvoltării turbomotoarelor (industriale, de aviaţie şi maritime), grupurilor de compresoare cu gaz, centralelor cogenerative cu turbomotoare cu gaz, produselor pentru protecţia mediului ş.a., abordând proiecte de anvergură, în parteneriate naţionale şi internaţionale. Pentru păstrarea unui înalt nivel de competitivitate al oricărei organizaţii furnizoare de produse şi servicii, dorim să convingem prin calitatea acestora, în condiţiile respectării cerinţelor clienţilor noştri şi ale celorlalte părţi interesate, concomitent cu satisfacerea cerinţelor legale şi a reglementărilor aplicabile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite