Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

In memoriam Adrian Bucura. 10.10.1954 – 27.03.2012

21 Iunie 2012





La 27 martie 2012, unul dintre cei mai dedicaţi profesionişti IT din administraţia publică românească ne-a părăsit. Ambiţios, energic şi cu o viziune largă, Adrian Bucura a reuşit în 1995 să înfiinţeze în Primăria Sibiu primul serviciu dedicat IT pe care l-a condus până la sfârşitul vieţii.

„A fost un coleg minunat, un om extraordinar şi un profesionist adevărat. Ne despărţim cu durere de cel care a fost un coleg pentru echipa din Primărie şi un bun prieten. Cu toţii ni-l vom aminti pentru pasiunea cu care s-a îngrijit ca Sibiul să fie foarte bine reprezentat în acest domeniu” – Klaus Iohannis, primarul Municipiului Sibiu.

În 18 ani de activitate, plecând de la doar 4 calculatoare, a construit o infrastructură hardware cu o reţea metropolitană de peste 50 km de fibră optică, peste 600 de staţii de lucru, peste 80 de servere, camere video, sisteme de supraveghere şi stocare, toate coordonate într-un datacenter ultramodern.
„Adrian Bucura s-a impus prin claritatea expunerii situaţiei şi viziunea precisă asupra dezvoltărilor viitoare. Colaborarea cu el a însemnat deschidere spre nou, spre performanţa actului administrativ prin informatizare” – Eugen Creţu, Director Software SOBIS SOLUTIONS.

Adrian Bucura a adus Primăria Sibiu la standarde europene modernizând sistemul digital de taxe şi impozite, lansând un nou concept de „Administraţie Electronică” prin portalul de servicii online pentru cetăţeni.

„12 ani de colaborare cu dl. Adrian Bucura au însemnat dezvoltare şi implementare de soluţii, premiere pe piaţă. Prin proiectele dezvoltate împreună, dl. Bucura a transformat Primăria Municipiului Sibiu într-un avanpost al îmbunătăţirii serviciilor publice prin management orientat spre satisfacţia cetăţenilor. Dl. Bucura s-a remarcat prin viziune, deschidere spre inovaţie şi dorinţă de a construi, fiind în acelaşi timp o persoană de înaltă ţinută morală şi umană” – Cristian Domşa, Industrial Software.

Din proiectele lui Adrian Bucura, revoluţionare în domeniul IT-administraţie:

- INFOSIB – un sistem complex în interiorul căruia componentele mySAP Business Suite comunică cu Banca de Date Geospaţiale şi sunt integrate cu principalele sisteme informatice ale Primăriei.
- Proiectul de promovare turistică, prin care au fost montate camere web care transmit imagini live din Sibiu şi info desk-uri care pun la dispoziţia turiştilor informaţii utile.
- Realizarea Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni, în care s-a implicat activ, atât logistic, cât şi informatic şi care a îmbunătăţit semnificativ relaţia cetăţean-funcţionar.
Când alte primării nici nu erau conectate la Internet, Adrian Bucura a lansat primul web site al unei administraţii publice din România (1996). Site-ul este azi un portal bine structurat şi bogat în informaţii.

„La prima întâlnire cu Adrian Bucura, în 2004, după 2 ore am avut o viziune comună asupra strategiei, principiilor, obiectivelor şi etapelor. Niciun cuvânt de prisos, niciun aspect neabordat. Eficienţă maximă! Am întâlnit în echipa Primăriei Sibiu lucruri pe care mulţi români au decis să le caute în străinătate. La nivel personal, cunoscându-l pe Adrian Bucura, a trebuit să-mi redefinesc standardul de om de caracter” –Marcel Foca, Intergraph Computer Services.

„Am avut privilegiul să colaborez cu Adrian Bucura vreme de 10 ani la o varietate de proiecte, multe din ele în premieră în România. Adrian Bucura a fost un vizionar, un profesionist desăvârşit, a ştiut să ţină pasul cu ultimele tehnologii şi de fiecare dată a fost cu un pas înaintea altora” – Marian Bozdoc, MB Solutions.

„A fost un om deosebit şi va rămâne o pildă de urmat pentru toţi cei care i-au cunoscut rigurozitatea în muncă, tenacitatea,înţelepciunea, calităţile de organizator, disponibilitatea de a acţiona, corectitudinea şi, nu în ultimul rând, darul de a fi un bun sfătuitor, un bun camarad. Oamenii buni nu mor niciodată! Ei doar se îndepărtează puţin şi ne veghează destinele de sus” – Serviciul Informatică, Primăria Sibiu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite