Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Orange asigura acoperire 3G pentru 98% din populatia Romaniei

21 Iunie 2012La un an de la anuntarea Conquest 2015, Orange Romania a comunicat primele rezultate ale strategiei sale, in cadrul careia unul dintre cele mai importante proiecte a fost programul de extindere a acoperirii si de modernizare a retelei in zona rurala.


Proiectul a vizat extinderea masiva in zonele rurale a retelei ce sustine traficul de internet mobil, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor de voce si date, atat pentru serviciile existente (2G), cat si pentru cele noi (3G+). In mai putin de un an, Orange a investit 110 milioane de euro in programul de extindere a acoperirii 3G, aceasta ajungand de la 55% la 98% din populatia Romaniei. Compania a schimbat in acest amplu proces 2.000 de site-uri.


Primul trimestru al anului 2012 a aratat o crestere cu 182% a traficului de date in zonele rurale, comparativ cu perioada de dinaintea inceperii programului de modernizare.
Madalina Suceveanu, CTO Orange Romania a declarat ca Orange are cea mai rapida retea in zona rurala, vitezele la internetul mobil ajungand la 14,4 Mbps.


De asemenea, Orange Romania asigura viteze la internet mobil de 21,6 Mbps in 21 de orase mari si de 43,2 Mbps in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Cluj si Iasi. Din cele 45 de tipuri de telefoane mobile pe care compania le are in oferta, 26 sunt telefoane mobile 3G, a spus Julien Ducarroz, COO Orange Romania.


In ceea ce priveste accesul la internet in statiile de metrou, oficialii companiei au declarat ca in perioada cand accesul la internet a fost gratuit, traficul de internet la metrou a crescut cu 40% (masuratoare efectuata in noiembrie 2011, comparativ cu luna octombrie 2011), 82.000 de clienti folosind aceste servicii.


In ceea ce priveste proiectele viitoare ale Orange Romania, Ducarroz a mai spus ca „metroul se va muta pe litoral”, nedorind sa dea deocamdata alte amanunte, dar precizand ca in curand compania va face un anunt oficial.
De asemenea, compania va mari in viitor portofoliul de smartphone-uri si tablete si va continua sa investeasca in acealsi ritm ca si pana acum.


„Prin acest proiect jumatate din reteaua Orange, construita in peste 14 ani, a fost modernizata, optimizata si extinsa, iar clientii au ocazia sa beneficieze de acces la internet mobil la viteze superioare, oriunde s-ar afla. Rezultatele acestui proiect confirma inca o data promisiunea companiei de a investi in Romania si de a aduce tehnologia cat mai aproape de clientii nostri”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO in cadrul Orange Romania.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite