Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Orange Romania vrea sa intre pe piata cloud

21 Iunie 2012



Orange Romania a dat in exploatare un data center care nu este destinat acoperirii doar propriilor necesitati de business, ci este deschis si altor companii locale.


In 2007, Orange Romania a finalizat proiectul unui data center in Bucuresti, a carui constructie a inceput in 2008 si s-a incheiat in 2010. Data center-ul Orange are o suprafata totala de 1.500 de metri patrati, 40% fiind ocupata in prezent.



Raluca Ogrezeanu, Infrastructure Expansion Project Manager Ferma 1 Orange Romania, a precizat ca din punct de vedere al capacitatii, data center-ul este gandit pentru a rezista 10 ani de acum incolo, fiind catalogat Tier 3: „Construirea acestui data center a reprezentat o necesitate de business. Avem replicare la Brasov, Timisoara si Cluj, iar Centrul National de Supervizare se afla in Pipera”.


In prezent, data center-ul gazduieste echipamentele unor clienti din bancar si telecom. Reprezentantii Orange au mai spus ca urmatorul pas in dezvoltarea data center-ului va fi oferirea de servicii in cloud, neprecizand insa cand anume se va concretiza aceasta oferta.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Sorin
De cine este catalogat Tier3? De ei??? Daca nu apare pe pagina Uptime Institute, inseamna ca nu au aceasta certificare. Un datacenter este atat de bun cat cea mai slaba veriga. Faptul ca nu au facut auditul independent, dar se lauda cu certificarea arata neseriozitate. Au luat Huawei in portofoliu, prin santaj, si gata... se pot lauda cu DC. Nici macar nu au suport on-site 24x7 si se lauda cu datacenter Tier3 ... ce romanisme.
16 Iulie 2012, 10:24:58