Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM faciliteaza munca administratorilor - noutati tehnologice disponibile in Lotus Notes&Domino 7

21 Decembrie 2005



Planificarea achizitiilor de tehnologie este un factor critic pentru multe companii iar lansarile predictibile de noi produse au devenit un avantaj important. Pentru a iesi in intampinarea cerintelor exprimate de clienti IBM lanseaza cu o frecventa stabila versiuni majore ale principalelor aplicatii. Mai mult, strategia specifica IBM face ca fiecare dintre versiuni sa aiba un focus diferit: utilizatori, administratori, dezvoltatori, etc. Conform acestei strategii, daca Lotus Notes&Domino 6.5 a fost orientat preponderent catre client, versiunea 7, lansata in aceasta toamna, ofera principalele beneficii in categoria administrare servere.


Capacitate automata de diagnostic


Cumularea celor mai bune practici legate de Lotus Notes& Domino a permis dezvoltarea unor instrumente automate de diagnostic pentru a elimina functionarile defectuoase ale sistemului si pentru colectarea de informatii privind defectiunile.


Lotus Domino Domain Monitoring permite administratorilor sa identifice si sa rezolve o potentiala problema inainte ca aceasta sa afecteze sistemul. Cu aceasta unealta administratorii au o viziune de ansamblu asupra mai multor servere si mai multor domenii. Cand o potentiala problema este raportata, Lotus Domino Domain Monitoring sugereaza cauzele probabile si ofera solutiile posibile. De asemenea afiseaza si orice alt eveniment corelat, permitand administratorilor sa afle daca aceeasi problema a fost raportata si in cazul altor servere


Nou model de incarcare a serverelor


Capacitatea de a planifica si incarca instrumentele software pentru domeniile Domino este un alt aspect pentru care versiunea 7 aduce o solutie: Activity Trends. Livrat anterior ca IBM Tivoli Analyzer, Activity Trends permite administratorilor sa echilibreze incarcarea serverelor Domino prin mutarea bazelor de date intre acestea. Aplicatia ofera instrumente de analiza si predictie a cresterii mediului Lotus Domino pentru ca administratorii sa poata planifica schimbarile de hardware sau software. Sunt disponibile si caracteristici aditionale pentru mentinerea infrastructurii la un nivel optim precum si integrare cu Lotus Domino 7 client.


Upgrade-uri automate


Smart Upgrade, o alta caracteristica noua in Lotus Notes&Domino 7, permite administratorilor sa efectueze la distanta instalarea update-urilor pentru statiile client, ceea ce va reduce considerabil timpul alocat acestei activitati. IT managerii pot administra centralizat instalarea, configurarea si status-ul fiecarei masini in parte fara a trece pe la biroul fiecarui utilizator. Finalizarea, intarzierea sau esecul instalarilor si upgrade-urilor sunt notificate prin e-mail. Alte functii sunt „server cluster failover” care comuta activitatea Smart Upgrade catre un alt server daca primul nu este disponibil si „reporting” ce ofera administratorului detalii despre versiunile si upgrade-urile disponibile fiecarui utilizator.


DB2 ca optiune


IBM Lotus Domino 7 ofera oportunitatea integrarii cu baza de date relationala IBM DB2 Universal Database, baza de date ce ofera capabilitati robuste de administrare a datelor. IBM DB2 poate fi folosita ca optiune pentru stocare in locul formatului nativ Notes. La originea integrarii acestor aplicatii se afla doua motive: dorinta clientilor de a consolida datele din Domino cu cele din DB2 precum si ajutorul oferit dezvoltatorilor Domino pentru crearea de noi aplicatii prin combinarea capacitatilor colaborative din Domino cu datele relationale stocate in DB2 pe baza limbajului SQL (Structured Query Language).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite