Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Alcatel-Lucent imbunatateste serviciile mobile in centrele urbane aglomerate

26 Iunie 2012Alcatel-Lucent anunta introducerea Metro Cell Express, o solutie inovativa care imbunatateste conectivitatea pentru serviciile mobile in zonele urbane foarte aglomerate cum ar fi stadioanele, garile, statiile de metrou sau centrele comerciale.


Avand la baza tehnologia lightRadio si expertiza in solutia small cells, Metro Cell Express va ajuta la reducerea congestiilor de retea in zone urbane aglomerate, acolo unde consumatorii folosesc telefoane inteligente, tablete sau alte terminale pentru a trimite sau receptiona fotografii si material video prin e-mail sau servicii de social media si alte aplicatii, ceea ce incarca reteaua si reduce experienta si calitatea serviciului.


Alcatel-Lucent va construi aceste reţele în zonele urbane foarte aglomerate. Gestionarea reţelelor Metro va fi transferată operatorilor numai după ce acestea au fost construite şi instalate, integrate complet şi după ce s-a demonstrat că livrează perfomanţa tehnică necesară pentru a asigura mulţumirea clienţilor cu privire la serviciul wireless de care beneficiază.


Reţelele de tip Metro sunt un concept relativ nou. Aceste reţele au nevoie de un numar foarte mare de mici antene radio, care trebuie montate în locuri neobişnuite cum ar fi pe stâlpii de iluminat; au nevoie imperioasă de surse de energie şi de o conexiune fixă de foarte bună calitate pentru transportul datelor; pot deschide noi subiecte de dezbatere şi legiferare pentru autorităţile locale, iar cetăţenii trebuie să accepte un numar mare de terminale neobişnuite în mediul personal sau profesional.


„Mulţi operatori au început să ia în calcul foarte serios implementarea de celule Metro pe scară largă. Complexitatea în cadrul acestui tip de reţea este mult mai mare decât în cazul celulelor macro, cu foarte multe aspecte care trebuie luate în considerare – achiziţionarea spaţiilor, interferenţele, reglementările existente, reţeaua care asigură transportul datelor, costurile. Toate acestea trebuie să fie luate în considerare ca un tot unitar pentru a determina cea mai bună arhitectură de reţea pentru cazul specific al fiecărui operator în parte. Cu experienţa pe care o are în toate ariile reţelelor fixe şi mobile, soluţia Alcatel-Lucent Metro Cell Express bazată pe tehnologia LightRadio cumulează toată experienţa într-o soluţie unică dincolo de complexitatea arhitecturii radio pentru a se concentra pe provocări operationale din lumea reală, cărora operatorii vor fi nevoiţi să le facă faţă în curând pe teren”, a declarat Caroline Gabriel de la Rethink Research.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite