Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii Star Storage pentru Captura de Date din Formulare si Gestiune a Arhivei Digitale

21 Decembrie 2005



Indiferent de domeniul de activitate sau de dimensiunea companiei, procesele de afaceri se bazeaza pe informatii si date. Datele de multe ori rezida in formulare mai mult sau mai putin standardizate, dar care trebuie culese in sistemele informatice / in baze de date relationale, proces de multe ori manual, consumator de timp, resurse umane si bani. Astfel de formulare pot fi: cereri de deschidere cont bancar, aplicatie de acordare credit, formular de asigurare, formulare de impozitare, cereri medicale, note de comanda, ordine de cumparare si altele.


In cadrul multor organizatii performante – institutii financiar-bancare, institutii publice sau companii private, solutiile bazate pe scanare si tehnologii OCR (eng. Optical Character Recognition – Recunoastere Optica a Caracterelor) ajuta departamentele operationale si managerii sistemelor informatice in automatizarea procesului de extragere a datelor din formulare, avand ca rezultat imbunatatirea nivelului de acuratete a datelor extrase si reducerea timpului alocat acestei activitati.


Solutia optima este constituita de utilizarea unui sistem specializat ce permite definirea formularelor, scanarea, procesarea imaginilor (indreptare imagine, curatire imagine, eliminare fundal, reconstituire caractere, etc.), recunoasterea optica a scrisului de masina (caracterelor tiparite) - OCR, recunoasterea optica a scrisului de mana – ICR (eng. Intelligent Character Recognition) si recunoasterea codurilor de bare si bifelor de tip Check Box. Ulterior, prin mecanisme eficiente, datele recunoscute sunt, verificate, validate si exportate automat in diverse aplicatii ce utilizeaza baze de date relationale, fiind astfel fructificate in procesele specifice companiei.


De asemenea, in cadrul procesului de export, pe langa datele extrase se pot exporta si imaginile rezultate, copii electronice fidele ale documentelor, care pot fi ulterior gestionate eficient de aplicatii specializate de managementul continutului, inclusiv arhiva electronica. Sistemul de management al continutului este definit ca o platforma pentru administrarea valorilor informationale de afaceri, care sunt vehiculate de toate diviziile unei companii, avand ca scop principal sprijinirea proceselor de afaceri. Misiunea acestuia este aceea de a oferi acces inteligent la valorile informationale ale companiei, pentru a asigura o productivitate ridicata, sau, altfel spus, oferirea informatiei potrivite, catre omul potrivit, la momentul potrivit.
Pentru sistemul de captura, Star Storage va propune doua solutii care si-au dovedit eficienta in diverse domenii de activitate:
- ABBYY FormReader – solutie specializata pentru captura de date din formulare standardizate
- Star Capture – solutie specializata de arhivare electronica documente, inclusiv documente nestructurate / nestandardizate.


Pentru sistemul de gestiune a arhivei electronice si managementul documentelor, Star Storage propune platforma specializata IBM Content Manager.


1. Solutia ABBYY FormReader este o platforma software special conceputa pentru procesarea formularelor cu structuri complexe, tipurile de documente suportate de Abbyy FormReader fiind de la formularele cu structura fixa (aplicatii de credit, cereri de asigurare, formulare de taxe, chestionare, cupoane, etc.), pana la cele cu forma semi-structurata (facturi, cecuri, acorduri, scrisori), dar si formulare electronice create si completate cu ajutorul aplicatiilor speciale Abbyy.


2. Solutia Star Capture este solutia ideala pentru toate acele documente care nu au o structura fixa (campuri, coloane sau tabele prestabilite). Poate fi folosit intr-o multitudine de scenarii printre care si acolo unde este nevoie de captura zilnica sau ocazionala a documentelor curente. De exemplu, poate fi folosit in cadrul unei organizatii sau al unui departament pentru a scana toate documentele sosite din exterior si apoi a le distribui electronic catre un sistem integrat (inclusiv realizarea de OCR si/sau preluare de date din formulare), pentru crearea dosarului electronic al clientului, etc.
StarCapture ofera posibilitatea procesarii documentelor atat automat (ex. identificare dinamica a tipului de document, imbunatatire imagine, extragere informatii prin OCR), cat si manual (ex. scanare, semnare digitala).


3. Solutia IBM Content Management permite standardizarea si optimizarea circulatiei documentelor si informatiilor in cadrul companiei, oferind un depozit unificat de continut (repository) accesibil tuturor aplicatiilor, statiilor de lucru si sistemelor existente la nivelul organizatiilor, in concordanta cu drepturile de securitate alocate. In plus, in cadrul aceleiasi platforme integrate, solutia IBM CM ofera functii de management al documentelor electronice (versiuni, check-in, check-out, etc.), flux de lucru colaborativ (eng. Workflow), managementul inregistrarilor (eng. Records management).


Beneficiile utilizarii unei solutii de captura de date din formulare si gestiune a arhivei electronice:

  • Reducerea timpului de introducere manuala a datelor
  • Cresterea productivitatii in procesul de captura a datelor din formulare prin reducerea numarului de caractere introduse manual (datorita procesului de recunoastere optica a caracterelor), dublata de instrumente de crestere a productivitatii (interfata specializata de introducere date dupa imagine, specifica aplicatiei de captura de date din formulare);
  • Cresterea acuratetii datelor introduse;
  • Siguranta datelor / documentelor – eliminarea posibilitatii distrugerii sau pierderii documentului original unic prin arhivare electronica a unei copii fidele a originalului in sistemul de management al continutului;
  • Performanta accesului / consultarii documentelor
  • Reducerea costului de copiere in procesul de documentare
  • Posibilitati de integrare cu alte solutii si aplicatii existente in mediul informatic al beneficiarului, cum ar fi sistemele de gestiune a resurselor intreprinderii (ERP), relatiile cu clientii (CRM), gestiunea resurselor umane (HRMS), etc.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite