Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Supraveghere urbana la Buzau cu o solutie Mira Telecom

02 Iulie 2012Primaria Buzau a finalizat proiectul „Creșterea siguranței și prevenirea criminalității în zona de acțiune urbană a municipiului Buzău, prin achiziționarea de echipamente specifice și amenajarea unui centru de supraveghere” bazat pe o solutie tehnica dezvoltata de Mira Telecom. Implementarea acestui proiect are ca rezultat monitorizarea video a orașului, cu scopul creșterii siguranței cetățeanului și a prevenirii criminalității. Ca urmare a finalizării proiectului, pe termen mediu și lung, autoritățile buzoiene se așteaptă la reducerea infracționalității, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, locuințelor și afacerilor, reducerea actelor de vandalism și furturi din domeniul public și privat, îmbunătățirea imaginii orașului și creșterea gradului de atractivitate a zonei.

„Sunt bucuros că am finalizat acest proiect atât de important, cu finanţare europeană, împreună cu partenerul nostru MIRA TELECOM. Sistemul este foarte sigur şi cred că va duce la o scădere la cotă zero a infracţionalităţii stradale la nivelul municipiului Buzău. Pentru noi este deosebit de important, pentru că cetăţeanul trebuie să se simtă în siguranţă în municipiul Buzău, iar pe de altă parte, mediul de afaceri să aibă siguranţa desfăşurării operaţiunilor aici, în Buzău. De asemenea, acest proiect este important şi din punct de vedere al turismului şi consider că municipiul Buzău devine mai interesant de acum încolo, având în vedere că este un oraş foarte sigur”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

La rândul său, Gabriel Ionescu – Deputy CEO MIRA TELECOM, a ținut să precizeze: „Soluția tehnică de ultima oră asigurată de MIRA TELECOM este pusă, în primul rând, în slujba cetățenilor. Dezvoltată la standarde internaționale, comparabilă cu cele implementate în marile capitale europene, rețeaua formată din 163 de camere video și un centru de control asigură o monitorizare complexă a orașului și vizează, pe termen lung, reducerea infracționalității și creșterea siguranței cetățenilor. Este important de știut că această soluție nu afectează dreptul la intimitate. Datele sunt stocate pentru 14 zile iar înregistrările nu pot fi solicitate decât de către autoritățile competente, îndreptățite prin lege să aibă acces la aceste informații, pentru rezolvarea eventualelor nereguli surprinse de camere.”

Cu o valoare contractuală totală de 1,87 milioane lei, proiectul este finanțat european, prin Programul Operaţional Sectorial 2007 – 2013 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” și a fost inițiat de către Consiliul Local al Municipiului Buzău. Au fost amplasate în total 163 de camere video, dintre care 99 fixe și 64 de camere mobile Speed Dome, cu focalizare automată. Camerele pot fi controlate de la distanță și acoperă peste jumătate din suprafața totala a orașului, în zone de interes deosebit cum ar fi: școlile, piețele, principalele artere, zone comerciale și zone pietonale. Imaginile captate sunt transmise prin radio către un centru de supraveghere amenajat la subsolul Primăriei Municipiului Buzău și deservit de angajați ai Poliției Locale. În cazul în care există un eveniment, operatorii pot prelua controlul asupra camerelor.

„Noi am testat opinia cetăţenilor şi sunt foarte mulţumiţi de acest sistem. Aproximativ 60 la sută din municipiul Buzău este în momentul de faţă dotat cu astfel de videocamere, iar în următorii trei ani, vom încerca să dezvoltăm sistemul video la nivelul întregului municipiu”, a mai menționat primarul Constantin Boşcodeală.

În același registru al participării la implementarea unor proiecte ce au ca scop îmbunătățirea serviciilor de siguranță publică, se înscrie și proiectul european SafeCity, unde MIRA TELECOM a fost selectată să participe alături de un consorțiu format din 14 companii europene de prestigiu. MIRA TELECOM – companie cu capital integral românesc fondată și condusă de Stelian Ilie, Președinte al Grupului – și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom, dublate de un serviciu integrat eficient și operativ, care să aducă o reală valoare adăugată operațiunilor clienților. MIRA TELECOM are în prezent o experiență de 14 ani pe piața româneasca și internațională.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite