Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Romania, in topul tarilor cu cele mai multe calculatoare virusate

02 Iulie 2012România se află pe locul trei în topul țărilor cu cele mai multe calculatoare infectate cu viruși raportat la numărul de scanări efectuate de serviciul gratuit de scanare online QuickScan, relevă datele colectate de specialiștii Bitdefender.


Astfel, 13,2% din cei peste 77.500 de utilizatori care și-au verificat sistemele de calcul folosind QuickScan au primit verdictul „infectat”, procentul fiind depășit doar de Thailanda si India. Raportul a fost realizat luând în calcul top 10 al țărilor în care au fost realizate cele mai multe scanări folosind aplicația Bitdefender.


Cele mai puține sisteme infectate au fost identificate în Germania, 4,7% din sistemele scanate și în Marea Britanie, 6,5% calculatoare infectate din totalul celor verificate.
„Probabil că procentul mare de sisteme infectate raportat pentru România se datorează ratei mai crescute de folosire a programelor piratate care nu permit actualizări de securitate sau pur și simplu soluții de securitate care nu sunt suficient de inteligente sau autonome pentru a funcționa o perioadă indelungată fără intervenția utilizatorului”, explică Alexandru Bălan, Senior Product Manager Bitdefender.


La nivel global serviciul QuickScan a fost rulat pe 1,3 milioane de calculatoare, iar 11,5% dintre acestea au fost identificate ca având viruși.
Cei mai răspândiți viruși sunt Troian.Sirefef, Variant.Kazi și Variant.Graftor.


De asemenea, printre amenințările informatice frecvente detectate pe calculatoarele utilizatorilor de serviciul de scanare în cloud QuickScan se numără și Win32.Virtob, Win32.Ramnit și Win32.Sality, trei familii de viruşi care își atașează codul de orice fișier executabil de pe computer. Sality este responsabil de spam, furtul de parole sau atacuri asupra altor utilizatori conectați la internet.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite