Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Echipa iQube reprezintă România la ImagineCup cu „LiveX Learning Platform”

03 Iulie 2012



Echipa iQube, formată din studenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, din cadrul Unviersităţii „Politehnica” Timişoara, a prezentat proiectul care va reprezenta România în finala concursului internațional ImagineCup. ImagineCup este principala competiție tehnică din domeniul IT destinată studenților și elevilor din întreaga lume. Concursul reunește la start peste 300.000 de participanți din întreaga lume. Competiția este organizată de Microsoft și își propune să găsească soluții pentru problemele existente la nivel global, identificate de Națiunile Unite, în domeniul sănătății, educației, culturii etc.
Studenţii Viktor Ardelean, Lucian Bara, Remus Barbatei şi Otilia Stretcu, alături de coordonatorii drd. Andrei Stancovici şi conf.univ. Marius Marcu, vor pleca miercuri, 4 iulie, spre Sidney, Australia. 70 de echipe vor concura anul acesta pentru marele premiu de 50,000 $.
Echipa timişoreană participă cu proiectul „LiveX Learning Platform”, ce propune folosirea unei platforme de învăţare pe bază de experimente, prin utilizarea unor cuburi inteligente proiectate de membrii echipei. Practic, proiectul constă într-o paltformă software de tip cloud plus echipamente periferice (telefoane, tablete, iCubes).
Cuburile sunt echipamente electronice inteligente, prevăzute cu display pe fiecare faţă şi comunică între ele cu ajutorul undelor radio. Totodată sunt incluşi diferiţi senzori: accelerometru, difuzor, senzori de proximitate, etc. Aceste cuburi simulează jocuri de asociere a cuvintelor, puzzle sau chiar experimente de optică. Profesorii pot concepe propriile experimente, care ulterior sunt încărcate pe cuburile inteligente, și prezentate în clasă. Scopul acestui proiect este de a accentua partea practică a educației.
Am dorit să oferim elevilor un instrument palpabil de învăţare care să nu dea senzaţia de static”, a precizat Viktor Ardelean, membru iQube şi LASTING Software. „ImagineCup este o competiție foarte specială datorită complexității și are un scop bine definit. Studenții concurează și încearcă să aducă o contribuție minimă în diferite domenii, cum ar fi medical sau educațional”.
Proiectul a fost deja prezentat în două grădinițe (Pygmalion Ghiroda și Smart Learning Centre Timișoara) și două școli generale (Nr. 7 Sf. Maria Timișoara și Școala Generală din Giarmata) și a fost primit cu mult entuziasm.
George Pristavu, Developer & Platform Evangelist Director, reprezentantul companiei Microsoft România, în calitate de organizator al competiției, a menționat că proiectul echipei timișorene reprezintă mai mult decât o soluție de dezvoltare software, „este o soluție care poate rezolva o problemă majoră existentă în educație”
Susținem echipa iQube pentru că, din punctul meu de vedere, aceste inițiative reprezintă și viitorul companiilor. Platformele de acest tip sunt cu doi pași în viitor și trebuie conectate la activitatea noastră”, a spus Horia Damian, director general LASTING Software – sponsor principal al echipei iQube.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite