Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

D-Link prezinta un router de calatorie

04 Iulie 2012



D-Link își extinde gama de produse cu noul router DIR-505, care permite utilizatorilor mobili să aibă acces la Internet și la datele digitale indiferent de locație. Acest nou dispozitiv poate fi folosit ca router, hotspot Wi-Fi, repetor sau access point. Design-ul său este similar cu cel al unui adaptor de curent alternativ; DIR-505 se conectează direct la priza din perete.


Routerul de buzunar este perfect pentru oricine lucrează în mod frecvent într-o echipă dispusă în mai multe locații, dar este ideal și pentru rețelele fără cabluri din locuințele private.
Modulul Wi-Fi din noul router este compatibil cu standardele 802.11 b/g/n și transmite conform standardelor de securitate WPA/WPA2 și WEP. Cu Wi-Fi Protected Setup (WPS), dispozitive precum computerele, tabletele sau smartphone-urile pot fi conectate la DIR-505 prin intermediul unei conexiuni criptate prin simpla atingere a unui buton.




Fără a avea modem, acest access point de dimensiuni reduse generează o rețea wireless pentru acces la rețea cu viteze mari sau poate servi drept repetor pentru a genera extinderi ale reţelelor fără fir cu rate mari de transfer de date și cu o arie de recepție mai mare.


Modul hotspot este util în special atunci cînd utilizatori multipli doresc să folosească DIR-505 pentru a furniza access central la un hotspot public. Noul router de călătorie de la D-Link comunică direct cu hotspotul public, iar dispozitive de consumer pot fi conectate la acest echipament portabil, care le protejează pe acestea prin intermediul firewall-ului încorporat cu stateful packet inspection (SPI) și network access translation (NAT). O conexiune 10/100 conectează alte dispozitive cablate cu routerul, cum ar fi imprimanta de rețea sau un switch, în scopul extinderii rețelei.


Elementul cel mai important al DIR-505 este portul USB. Furnizează suficientă energie pentru a alimenta dispozitive multiple, cum ar fi telefoane mobile, tablete sau boxe portabile. Ajută și la conectarea dispozitivelor de stocare la router – cum ar fi flash drive-uri USB sau hard drive-uri portabile – disponibile în rețea.
Routerul de călătorie DIR-505 este disponibil în România de la jumătatea lunii iunie, prețul recomandat de vânzare fiind de 270 de lei + TVA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite