Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Implementarea sistemelor ERP-Oracle la furnizorii de utilitati

22 Decembrie 2005



In prezent piata furnizorilor de utilitati din Romania se afla in plina dezvoltare datorita reglementarilor adoptate in vederea alinierii la standardele Uniunii Europene. Noul operator al pietei de echilibrare aparut recent, respectiv O.P.E., deschide noi perspective in privinta vanzarii energiei electrice la nivel concurential. Acest lucru face ca gestionarea clientilor si managementului unitatilor din sectorul energetic sa oblige la implementarea unor sisteme informatice complexe. In mod evident, se tinde catre liberalizarea totala a pietei in domeniul furnizarii energiei electrice, ceea ce presupune existenta unui management al deciziilor rapide care sa sustina evolutiile variate din piata.


RomSoft Ramnicu Valcea implementeaza un sistem informatic integrat Oracle la una din cele mai mari unitati energetice din tara, Complexul Energetic Turceni S.A.
RomSoft este o prezenta activa pe piata romaneasca de servicii informatice complexe, avand ca principal obiect de activitate furnizarea solutiilor integrate (software, hardware si comunicatii). Compania are o ampla viziune asupra mediului de afaceri precum si experienta in domeniul utilitatilor, proiectul de la Apa Nova Bucuresti reprezentand una din implementarile de succes din acest domeniu.


Adaptare la conditii specifice sectorului Utilitati


Conditiile specifice sectorului de utilitati, pastrarea clientilor intr-un mediu in care concurenta isi spune cuvantul, dezvoltarea pietei specifice sunt elemente importante care stau la baza alegerii unor servicii integrate.
Alegerea solutiei Oracle in cadrul Complexului Energetic Turceni S.A. se bazeaza pe marea securitate a bazelor de date Oracle, la care se adauga integrabilitatea si complexitatea aplicatiilor, recunoscute pe plan mondial. Sistemul integrat Oracle este o solutie flexibila ce vine cu un raspuns imediat la fluctuatiile din piata furnizorilor de energie si ofera posibilitatea unor dezvoltari ulterioare.


Solutii conform standardelor


Solutiile oferite de RomSoft furnizorilor de utilitati vizeaza atat analiza de business si monitorizarea indicatorilor economici cat si urmarirea intregii activitati a companiei dintr-o perspectiva integrata, cu urmatoarele beneficii: cresterea eficientei si calitatii proceselor si activitatilor, transparenta si scalabilitatea pentru asigurarea unei dezvoltari continue a companiei - atat in ceea ce priveste afacerea prezenta cat si pentru dezvoltarile ulterioare ale acesteia, fluentizarea fluxurilor de afaceri, coordonarea sectoarelor companiei si functiunilor afacerii, monitorizarea eficienta si consistenta activitatilor comerciale din interiorul companiei, coordonarea dezvoltarii sistemului si asimilarea tehnologiei hardware, software si de telecomunicatii. Indicatorii economici corespund standardelor legale actuale dar sunt flexibili in perspectiva unor adaptari viitoare.
“Proiectul din cadrul Complexului Energetic Turceni este unul dintre cele mai importante din sectorul de utilitati din Romania.
Din ce in ce mai mult, aceasta zona resimte nevoia unui sistem informatic integrat, unei infrastructuri solide si unei gestionari eficiente a activitatii.
Functionalitatile integrate ale aplicatiilor Oracle, posibilitatea accesului on-line pe care il ofera precum si calitatea si experienta echipei de implementare reprezinta atuuri importante in atingerea obiectivelor de informatizare si obtinerea de valoare adaugata in acest sector” – a declarat doamna Claudia Ursateanu, Director General RomSoft.



Aria de cuprindere a proiectului Oracle E-Business Suite:
  • Financiar - Oracle Financials
  • Logistica - Oracle Purchasing, Oracle Order Management
  • Productie Discreta – Oracle Discrete Manufacturing
  • Mentenanta utilajelor – Oracle Enterprise Asset Management
  • Proiecte de investitii – Oracle Project Costing
  • Resurse Umane si Salarizare – Oracle HR&Payroll
  • Analiza financiara - Oracle Planning and Budgeting
    Infrastructura hardware HP si sistem de comunicatii



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite
    Gica Hagi
    O sa vedeti cum firma de nimic romsoft va distruge proiectul asta ca si pe celelalte la care a lucrat...la turceni romsoft isi va gasi sfarsitul
    19 Ianuarie 2006, 11:30:50
    gicutza hagi
    bai gica hagi de mai inainte, nu e prea frumos sa comentezi asa fara o baza proietul de la turceni o sa fie cel mai reusit (probabil) conducerea si-a pus mari sperante in acest proiect asa ca mai ramane de vazut la revedere
    27 Ianuarie 2006, 11:54:47