Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Cisco Borderless Networks, primul eveniment Cisco la Oradea

09 Iulie 2012Specialiștii Cisco România au prezentat, în cadrul unei conferințe care a avut loc în Oradea în parteneriat cu partenerul local CG&GC Hitech Solutions, cele mai fiabile soluții de comunicare nelimitată necesare oricărei instituții. Evenimentul a adus laolaltă aproape 80 de manageri IT și directori de companii și instituții.
Dan Gavojdea, Business Development Manager Cisco România a captat atenția audienței prezentând statistici legate de avantajele conectării de oriunde și oricând. Conform unui studiu efectuat la nivel global, peste 60% din angajați consideră că sunt mai productivi dacă muncesc de acasă, 97% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 29 de ani nu-și pot imagina viața fără un telefon mobil, iar 84% susțin că nu pot trăi fără internet. În aceste condiții aplicațiile, serviciile și soluțiile rețea și de comunicare devin factori importanți într-o instituție.
Suntem onorați că Cisco România ne-a ales pe noi ca și parteneri pentru primul eveniment Cisco desfășurat vreodată în Oradea. Suntem convinși că evoluția e cu ajutorul tehnologiei și sperăm că această zonă să se dezvolte bazându-se cât mai mult pe serviciile și soluțiile tehnice de ultimă generație”, a precizat Adina Rada, director general CG&GC HiTech Solutions.
Însă o rețea fără limite, sigură și transparentă se poate dovedi o provocare pentru managerii IT. Specialiștii Cisco au prezentat câteva dintre cele mai populare produse Cisco: routere, switchuri, precum și noile echipamente puternice, create pentru a face față noilor provocări în materie de rețea. Mai multă putere, mai multe procesoare, siguranță sporită.
Cu Cisco Borderless Network dispozitivele mobile ale angajaţilor şi clienţilor pot accesa reţeaua în mod transparent şi sigur. Asigură protecţia informaţiilor pe tot parcursul transmiterii lor. Poate reduce costurile cu energia şi optimizează performanţa aplicaţiilor. Totodată, reţeaua fără limite (Cisco Borderless Network) poate furniza o colaborare în timp real (CROSS ARCH).
O rețea bine configurată duce la scăderea costurilor cu energia electrică și echipamentele de rețea. Deși produsele Cisco nu sunt cel mai ieftine de pe piață, asigură un ROI pozitiv și o rețea stabilă, sporind productivitatea, protejând datele și activele companiei.
Un alt punct esențial al conferinței l-a reprezentat soluția de comunicare video, Cisco Telepresence , dar și aplicațiile de conferință și colaborare Webex și Cisco Jabber. Pentru a reduce costurile cu deplasările și delegațiile, Cisco propune soluții de videoconferință stabile și flexibile. În cadrul companiilor multinaționale un sistem de videoconferință îmbunătățește atât comunicarea internă, cât și relațiile cu partenerii și clienții.
Conferința a cuprins și o sesiune demo cu switchuri și routere Cisco. Astfel că specialiștii Cisco România au creat o rețea internă, simulând un mediu medical în cadrul căruia personalul clinicii are acces la anumite siteuri, iar vizitatorii/pacienții pot utiliza rețeaua fără a avea acces la datele confidențiale ale tuturor pacienților sau doctorilor.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite