Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii de management al activelor MRO Software in Romania prin S&T

22 Decembrie 2005



Recent, in cadrul evenimentului IDC, « ICT in the Utilities and Energy Sectors », S&T si MRO Software au avut o prezentare comuna pe tema managementului inteligent al activelor si alegerea optima in furnizarea de servicii IT. Fiind la debutul unui parteneriat pentru abordarea pietei romanesti, compania MRO a preferat parteneriatul cu o companie de talia S&T. Pentru a evidentia termenii acestei colaborari am discutat cu Florin Fagarasan, Marketing&Business Development Director S&T Romania si Christian Thisgaard, Senior Business Analyst MRO EMEA.


Ce diferentiaza S&T Romania de competitie, de alti furnizori de solutii si servicii pentru sectorul utilitati?


Florin FagarasanFlorin Fagarasan: S&T este un integrator independent de sistem care isi propune sa inteleaga foarte bine necesitatile clientilor si sa construiasca o solutie potrivita pentru aceste necesitati. Ne diferentiem din start de companii care au un singur brand de promovat. Suntem o companie 100% de servicii, nu fabricam nimic.
Specificul nostru este dat de portofoliul extins de solutii, produsele dintre cele mai bune la nivel mondial pe care le promovam, calitatea oamenilor, renumele pe care am reusit sa-l construim in Romania si referintele pe care le-am adunat.
In zona de utilitati, S&T a avut pana acum proiecte de infrastructura de tip “mission critical”, am dezvoltat aplicatii de monitorizare si de management al activelor integrate cu aplicatii de tip GIS, avem referinte de gestiune a resurselor (ERP) si ne gandim in perspectiva. Parteneriatul cu MRO vine in acest sens: pentru a dezvolta solutii specifice zonei de utilitati, completand astfel solutiile de uz general aplicate la utilitati. In domeniul utilitatilor publice este extrem de necesara o disponibilitate maxima a sistemului IT.


Cat de importante sunt solutiile de managementul activelor, al riscului in sectorul utilitatilor?


Christian ThisgaardChristian Thisgaard: Managementul activelor devine foarte important in sectorul utilitati pentru ca apar reguli din ce in ce mai stricte la nivel european, iar companiile trebuie sa-si controleze activele. Conform legii Sarbanes-Oxley, top managementul poate fi amendat sau poate chiar intra la inchisoare daca nu poate prezenta documentatii detaliate asupra investitiilor, inclusiv in active. Aceasta lege se aplica in SUA, iar tendinta in UE este similara, in sensul de a oferi vizibilitate financiara si documentatie in sistemul operational. In ultimele 12 luni au existat incidente in industrie care demonstreaza necesitatea adoptarii unor astfel de solutii care sa ofere notificari privind managementul activelor.
O solutie de managementul riscului da posibilitatea de a recunoaste ce activ nu este in regula sau daca apare un blocaj din punct de vedere comercial, prevenind problemele care pot conduce chiar la faliment.
MRO este lider mondial in astfel de solutii de “asset management” dedicate verticalelor industriale. Experienta din alte implementari in companii performante ofera un avantaj foarte important pentru piata romaneasca, unde lucrurile se schimba foarte rapid. In Romania ne asteptam la cresteri mari, la fuziuni si achizitii, la restructurari de companii, cu presiune pentru eficientizarea, pentru utilizarea optima a activelor si reducerea costurilor. Cu cat ne apropiem de momentul integrarii in UE, regulile devin mai dure, iar companiile trebuie sa le respecte.


Cum contribuie managementul activelor la alinierea unei companii la standardele de calitate?


Christian Thisgaard: Putem impune standarde de calitate prin includerea in orice tip de activitate a unei documentatii aprobate, care descrie pasii ce trebuie urmati. In executie trebuie urmarit daca lucrarea este conforma cu standardele de calitate prevazute in documentatie. Astfel, nu se opereaza asupra activelor inainte de aprobarea unor documentatii pe standarde de mentenanta, de garantie, de siguranta.


Florin Fagarasan: Exista o legatura puternica intre managementul activelor si calitate. De fapt, companiile de utilitati furnizeaza servicii prin activele lor si trebuie sa se asigure ca activele functioneaza bine. Solutia propusa de noi asigura ca activele sunt bine utilizate, ca lucreaza eficient, sigur si ca problemele vor fi rezolvate in timp util conform standardelor si reglementarilor in vigoare.


Compania MRO are trasate directii comune de actiune cu S&T Romania pentru abordarea pietei romanesti?
Christian Thisgaard: Parteneriatul cu S&T va permite sa prezentam solutiile MRO si pe alte piete, nu doar in Romania. In urma unui contract, S&T prezinta solutiile MRO pe piata, nu doar in Romania. Noi putem furniza solutii de inalta calitate cu o viziune asupra tuturor activelor, la care S&T adauga orientarea catre clienti. Continuitatea relatiei cu clientii devine din ce in ce mai importanta o data cu aparitia reglementarilor UE privind siguranta, calitatea, riscurile. De aceea, MRO a ales sa se bazeze pe parteneri in care clientii au incredere. Este important ca S&T este o companie cu prezenta locala si regionala, are infrastructura necesara, are multi clienti locali si cunoaste specificul pietei.


Florin Fagarasan: IDC Roadshow este primul eveniment public din Romania dedicat industriei, la care participam impreuna, S&T si MRO. Cu prilejul acestei prime actiuni comune, dorim sa anuntam parteneriatul nostru, apoi vrem sa abordam cateva segmente de piata: sectorul utilitati este unul dintre ele, altul va fi productia.
Contractul de parteneriat este in curs de semnare, avem training-uri in curs de programare si diverse activitati comune (intalniri cu clientii, evenimente). In curand vom participa impreuna la licitatii, dar pana atunci sunt foarte importante demersurile prin care vom prezenta clientilor beneficiile acestor solutii si incercarile de a genera noi proiecte. MRO desfasoara aici cateva studii de piata pentru a intelege potentialul si oportunitatile de business. Vom coopera si ne vom concentra pe anumiti clienti, vom face training in S&T, vom utiliza resursele existente pe piata pentru implementarea de proiecte.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite