Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

TotalSoft intra pe piata componentelor software

12 Iulie 2012



TotalSoft anunţă intrarea pe piaţa componentelor software adresate companiilor IT, dezvoltatorilor şi programatorilor din întreaga lume, odată cu publicarea iOS Charting pe cel mai cunoscut canal online în componentizare – ComponentSource.


ComponentSource este cea mai folosită platformă de comercializare a componentelor software, prin care peste 10,000 de componente, clasate după tehnologii sau platforme de operare, sunt oferite celor aproape 125.000 de organizaţii-client. Prin parteneriatul cu ComponentSource, soluţiile TotalSoft vor fi promovate şi accesibile pentru un milion de dezvoltatori software din 180 de ţări.


Piaţa de componente software este cel mai dinamic segment din industria IT, cu o rată medie de creştere de peste 40% pentru următorii 5 ani. Principalul motor de creştere este dat de explozia aplicaţiilor pe dispozitive mobile, care în 2011 au depăşit 15 miliarde de dolari, conform Gartner.
Componenta iOS Charting permite freelancerilor sau caselor de software să folosească pentru produsele proprii, dedicate dispozitivelor mobile Apple, interfeţe grafice, rapoarte, tabele de date, evoluţii în timp a datelor sub formă de tabele, cu design deosebit de atractiv şi interactiv. Această componentă stă la baza experienţei unice a unui utilizator final cu un produs software pe platformă iOS.


Dezvoltarea de software pe bază de componente este o practică larg răspândită în ţările dezvoltate, prin care casele de software nu-şi mai dezvoltă soluţii prin lărgirea numărului de dezvoltatori, ci prin arhitecţi de sisteme care selectează şi evaluează diverse module software independente, pe care le integrează într-o soluţie software proprietară. Companiile de soft reuşesc astfel economii semnificative de timp şi bani, la care se adaugă avantajul concentrării dezvoltatorilor proprii doar pe zonele cheie, cu valoare adăugată.
„Ne propunem o reorientare strategică pe termen mediu a diviziei de software Acollada, prin care să adresăm potenţialul uriaş al dispozitivelor mobile şi al noilor tehnologii. Vizăm în special HTML5 care permite rularea unui produs software pe orice sistem de operare atât pentru soluţii B2B, cât şi B2C, atât pe Android, cât şi pe iOS. Vizăm atingerea pragului de 3 miloane de euro cifră de afaceri până la sfârşitul lui 2014, cu o profitabilitate de 30%, exclusiv din linia de componente şi soluţii software dedicate dispozitivelor mobile”, declară Daniel Ionescu, Director Sales & Marketing, TotalSoft.


TotalSoft este prima casă de software importantă din România care lansează acest tip de soluţii modulare, dedicând resurse pentru crearea, documentarea tehnică, testarea şi publicarea componentelor software, susţinute prin eforturi comerciale de promovare către câteva sute de comunităţi on-line de dezvoltatori software din toată lumea.


Produsul este disponibil pentru dezvoltatori la adresa: http://www.componentsource.com/products/acollada-ios-charting/index.html



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite