Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Programul energetic IBM economiseşte 43 milioane de dolari şi evită formarea a 175.000 de tone de emisii CO2

17 Iulie 2012



IBM a lansat cel de-al nouălea raport anual Corporate Responsibility Report. Responsabilitatea corporatistă reprezintă o parte integrantă a culturii IBM şi determină modul în care compania interacţionează cu clienţi, angajaţi, acţionari şi comunităţi.
Conform raportului 2011 Corporate Responsibility Report, disponibil la adresa www.ibm.com/responsibility/2011/, angajamentul pentru programe de responsabilitate socială şi asupra mediului înconjurător au determinat un număr mare de beneficii: reducerea consumului de energie, crearea unui nou model de educaţie in licee şi utilizarea tehnologiei şi expertizei pentru a ajuta la dezvoltarea companiilor mici.
Acestea şi alte realizări sunt detaliate în raportul IBM 2011 Corporate Responsibility Report, o prezentare anuală a proiectelor cetăţeneşti şi filantropice, a parteneriatelor cu comunităţile, a soluţiilor de administrare a mediului înconjurător şi a politicilor şi practicilor de angajare implementate de companie.

Practicile sustenabile sunt benefice pentru afaceri
IBM a obţinut anul trecut rezultate semnificative de sustenabilitate în domenii precum conservarea energiei, eficienţa energetică a centrelor de date şi responsabilitatea asupra mediului. Compania a economisit anul trecut peste 43 de milioane de dolari în costuri cu electricitatea şi a conservat 378.000 megawaţi-oră de electricitate, o cantitate suficientă pentru a alimenta cu energie electrică aproximativ 34.000 de locuinţe pentru un an. Proiectele IBM de conservare a energiei au oferit reduceri egale cu 7,4% din consumul total de energie al companiei, depăşind semnificativ obiectivul anual de 3,5%. Acesta reprezintă rezultatul unui program continuu ce a implicat 2.300 de proiecte de conservare implementate în cadrul a peste 364 de unităţi IBM din toate regiunile globului. IBM va continua aceste eforturi de conservare şi a stabilit obiectivul de a elimina 1,1 milioane de megawaţi-oră din consumul de energie până la sfârşitul anului 2012.
În 2011, IBM şi World Environment Center au format Consiliul de Inovaţie în Sustenabilitatea Mediului (Innovation in Environmental Sustainability Council) pentru a explora modul în care inovaţia în procesele de business şi în tehnologie poate crea soluţii strategice la provocări majore ce implică energia, materialele, resursele de apă, infrastructura şi procesul logistic. Printre membrii fondatori ai consiliului se numără Boeing, CH2M HILL, Coca-Cola Company, Dow Chemical Company, F. Hoffman-La Roche AG, General Motors, Johnson & Johnson Family of Consumer Companies şi Walt Disney Company.
Politicile IBM de sustenabilitate pe termen lung încep să îşi arate beneficiile. În perioada 1990-2011, eforturile companiei de conservare a energiei au dus la economisirea a 5,8 miliarde kWh de electricitate, la evitarea formarii unui volum de 3,8 milioane de tone de emisii de CO2 rezultând economii de 442 milioane de dolari pentru companie.
Pentru ca sustenabilitatea să nu fie doar un capriciu temporar, trebuie să fie susţinută pe termen lung”, a precizat Wayne Balta, vicepreşedinte Environmental Affairs and Product Safety, IBM. “În cadrul IBM, leadership-ul în protecţia mediului reprezintă o componentă esenţială a valorilor companiei şi ilustrează modul în care abordăm relaţiile cu clienţii, angajaţii şi comunităţile în cadrul eforturilor de a construi o planetă mai inteligentă. Începând de la impactul operaţiunilor şi produselor IBM asupra mediului, şi până la modul în care administrăm reţeaua de aprovizionare, leadership-ul în protecţia mediului este o cerinţă strategică, susţinută de convingerea că un management bun al mediului este benefic pentru afaceri”.

Un an de progrese în Responsabilitate Corporatistă
Timp de peste un secol, IBM a servit comunitatea pentru a face lumea un loc mai bun”, a precizat Stanley Litow, vicepreşedinte Corporate Citizenship and Corporate Affairs, IBM. “În ultimii ani, inovaţiile tehnologice împreună cu cei mai buni angajaţi IBM au dus aceste rezultate spre noi niveluri de performanţă. Continuăm să colaborăm cu o reţea globală de reprezentanţi ai guvernelor, companiilor şi societăţii civile dar acum îmbunătăţim nivelul de modificare sustenabilă reală în comunităţi la nivel global”.
De asemenea, raportul detaliază modul în care în 2011, IBM a reuşit să:
•Organizeze cel mai mare eveniment de servicii pentru comunitate din istorie, Celebration of Service, rezultând echivalentul a peste 1.000 de ani de voluntariat prin implicarea a peste 300.000 de angajaţi IBM din 120 de ţări. Aceştia au colaborat la 5.000 de proiecte diferite, începând cu îmbunătăţirea sistemelor de educaţie şi sănătate până la crearea unor soluţii de răspuns în cazul unui dezastru.
•Îmbunătăţească contributiile companiei în materie de resurse financiare, tehnologie şi servicii până la valoarea de 196,1 milioane de dolari, al unsprezecelea an consecutiv în care donaţiile IBM au crescut.
•Introducă în premieră un model de dezvoltare economică şi educaţie prin inaugurarea programului Pathways în cadrul Technology Early College High School, sau P-TECH din New York. Acesta reprezintă prima şcoală cu clasele 9-14 ce grupează liceul, colegiul şi oportunităţile de carieră.
•Ajute la dezvoltarea economică şi crearea de noi locuri de muncă în Statele Unite prin crearea Supplier Connection, un consorţiu de 16 companii ale căror costuri de aprovizionare totalizează 300 de miliarde de dolari şi care ajută întreprinderile mici să devină furnizori pentru companiile mari.
•Reunească peste 100 de lideri IBM din toate regiunilor globului în cadrul primului summit Global Diversity and Inclusion, continuând angajamentul IBM către diversitate.
•Lanseze Iniţiativa Pro Bono Privacy, un grup de profesionişti ce colaborează cu agenţiile de recrutare pentru a le ajuta să îşi protejeze confidenţialitatea şi datele.
•Trimită 115 angajaţi IBM în 24 de oraşe, începând cu Johannesburg, Africa de Sud până în St. Louis, Mo, parte din programul Smarter Cities Challenge, ce ajută liderii oraşelor să creeze strategii care să îmbunătăţească eficienţa, să stimuleze dezvoltarea economică şi să implice oamenii.
•Crească cheltuielile la nivel global cu furnizorii cu patronat aparţinând minorităţilor până la valoarea de 3,2 miliarde de dolari, oferind oportunităţi la nivel global către companii cu patronat aparţinând minorităţilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite