Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Kapsch continuă să-și consolideze poziția pe piața mondială

18 Iulie 2012



Grupul Kapsch a continuat să crească în anul fiscal anterior (1 aprilie 2011 – 31 martie 2012) și și-a consolidat poziția pe piață la nivel mondial. Cu o cifră de afaceri totală de 984,1 milioane de euro, cu 19% mai mare față de anul anterior, acest an se remarcă a fi cel mai de succes din întreaga istorie de 120 de ani a companiei. Divizia Kapsch TrafficCom a contribuit cu 55% din cifra de afaceri totală, în timp ce diviziile Kapsch BusinessCom și Kapsch CarrierCom au avut ponderi de 22,9% și respectiv 21,8%.
Cea mai importantă creștere a cifrei de afaceri, cu 70% față de anul fiscal precedent, a fost înregistrată în Europa Centrală și de Est. 26% din cifra de afaceri a fost generată de operațiunile din Austria, 38% în țările din Europa Centrală și de Est, 15% în Europa de Vest, 7% în America de Nord și de Sud și 14% pe restul piețelor precum Africa de Sud și Australia. Rezultatul operațional al grupul Kapsch a avut o evoluție la fel de excelentă: EBITDA a crescut cu 10% la 99,6 milioane euro. EBIT a rămas cu 67 milioane de euro (+1%) la același nivel excelent al anului trecut.
Strategia de creștere este evidențiată clar de efectivul încadrat. Numărul angajaților a crescut cu 18% comparativ cu anul precedent până la 4.826. Cota alocată cercetării a fost de 9%, ceea ce înseamnă că aproximativ 84,8 milioane de euro au fost investite în domeniul R&D. Kapsch operează în prezent 13 centre de cercetare și dezvoltare la nivel global.
"Evoluțiile din sectoarele noastre de activitate sunt o dovadă a poziționării noastre puternice," a afirmat Georg Kapsch, CEO al Kapsch Group. "Ne concentrăm pe creșterea pe termen lung a grupului nostru. De aceea vom urma cu consecvență drumul pe care l-am ales, investind în noi domenii de afaceri".
Kapsch TrafficCom: Progresul proiectelor mari aduce o creștere a cifrei de afaceri cu 42%
Cifra de afaceri a Kapsch TrafficCom a continuat să crească cu 42% față de anul anterior. Această creștere s-a datorat mai ales evoluției celor două proiecte complexe derulate în Polonia și Africa de Sud, dar și succesului expansiunii afacerii în SUA. Numărul unităților on-board livrate a crescut semnificativ de la 5,2 milioane la 11,2 milioane de dispozitive.
Kapsch CarrierCom și-a întărit poziția strategică pe piața internațională
Kapsch CarrierCom a continuat să-și dezvolte și anul trecut produsele și serviciile sale end-to-end pentru clienții din sectoarele feroviar și cel al operatorilor. "Prin intermediul noilor subsidiare din Dubai și Algeria, ne-am consolidat orientarea strategică internațională“, afirmă Kari Kapsch, CEO Kapsch CarrierCom. Producția de sisteme centrale GSM-R a fost relocată din China la Viena. Astfel, Kapsch CarrierCom a crescut considerabil siguranța livrărilor, utilizând în mod optim sinergiile din cadrul grupului. În anul fiscal 2011/12, numeroase companii feroviare de top au optat pentru noua tehnologie 3GPP-Release 4 Voice Core dezvoltată de Kapsch CarrierCom. Printre acestea se numără și Deutsche Bahn sau Iarnród Éireann din Irlanda.
Kapsch BusinessCom s-a consacrat ca partener de servicii IT&C în Europa Centrală și de Est
Ca principal integrator de sisteme pentru soluții IT&C în Austria și în regiunea Europei Centrale și de Est, Kapsch BusinessCom a înregistrat anul trecut o creștere a ciferi de afaceri cu 8% la 251.6 milioane euro. "Extinzându-și prezența în România, Kapsch BusinessCom și-a continuat stategia de creștere din regiunea Europei Centrale și de Est", a subliniat Franz Semmernegg, CEO Kapsch BusinessCom. "Am încheiat cu succes primul an din strategia de creștere propusă pe cinci ani". Parteneriatele strategice cu Apple și Google au permis utilizarea unor tehnologii extinse pentru clienții actuali. În sectorul operațional, au fost finalizate o serie de proiecte interesante împreună cu Mediaprint, Elin și subsidiara OMV Gas Connect Austria."



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite