Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

Asus aduce in Romania cel mai avansat ultrabook

19 Iulie 2012



Asus Zenbook s-a impus inca de anul trecut drept cea mai avansata gama de produse a categoriei Ultrabook, atat prin platforma tehnica dar mai ales prin greutate, dimensiuni si design. Ieri a fost lansata in Romania, noua serie Asus Zenbook Prime, care aduce o continuitate la nivelul designului dar exploateaza evolutia tehnologiei din ultimul an in materie de procesoare, unitati de stocare și comunicații. Pe fisa tehnica a Zenbook Prime au aparut procesoarele Intel IvyBridge (i5 si i7) display-ul IPS full HD, porturile USB 3.0, standardul bluetooth 4.0, wifi dualchannel, SSD Sata 3 precum si tastatura (i)luminata. Disponibil în versiunile UX21A (11.6”) și UX31A (13.3”), ZENBOOK Prime le permite utilizatorilor să reia lucrul din standby în doar două secunde, atunci când redeschid ecranul într-un interval de două săptămâni. Tehnologia audio ASUS SonicMaster îl evidențiază în plan audio, iar greutatea îl recomandă activităților din mers - 1.1Kg în cazul lui UX21A, respectiv 1.3Kg pentru UX31A. Costurile se plaseaza in gama 5-6.000 RON in functie de dotari.
Asus Zenbook Prime
Performanțe
Construit pentru multimedia HD, într-o formă suplă și eficientă, ZENBOOK Prime utilizează cea de-a treia generație de procesoare Intel Core i7 bazate pe tehnologia Ivy Bridge. Cu o grafică HD 4000 integrată și capabilități multitasking îmbunătățite, acesta crește performanța și reduce consumul de energie. Oferind un transfer de date rapid, SSD-urile SATA 6Gb/s sunt de patru ori mai rapide decât hard disk-urile mecanice și de două ori mai rapide decât SATA 3Gb/s. Porturile USB 3.0 le înlocuiesc complet pe cele USB 2.0, operând de până la 10 ori mai rapid, menținând în același timp compatibilitatea totală.

Răspuns rapid și autonomie ridicată
Îndeplinind o promisiune de bază a conceptului ultrabook, ZENBOOK Prime le oferă consumatorilor un răspuns spontan, reactivându-se din standby în numai 2 secunde. Perioada de așteptare poate ajunge până la două săptămâni în modul S3 sau la 200 de zile în modul S4, cu funcții speciale pentru a preveni pierderea de date în tot acest timp. Eficiența energetică se traduce într-o autonomie de 7 ore, permițând utilizatorilor să-și continue munca și să se bucure de conținutul multimedia chiar și atunci când sunt departe de un punct de reîncărcare.

Divertisment multimedia high-end
Pentru a încuraja ușurința în utilizare și accesibilitatea, ASUS a adăugat modelului ZENBOOK Prime un touchpad optimizat pentru gestică rezultând o mai mare libertate de interacțiune. Tastatura chiclet beneficiază de iluminare proprie pentru o dactilografiere mai ușoară într-o cameră cu lumină obscură, păstrând un aspect atractiv. Una dintre principalele îmbunătățiri vine sub forma unui ecran full HD 1080p ce utilizează un panou IPS. Alături de imaginile clare și bine definite, ecranul permite unghiuri largi de vizualizare de 178 de grade și implicit, un divertisment ce poate fi gustat de mai mulți oameni odată. Pentru un sunet fidel, ZENBOOK Prime apelează la tehnologia audio ASUS SonicMaster dezvoltată în cooperare cu Bang & Olufsen ICEpower. Consumatorii se bucură, de asemenea, de o cameră HD pentru apeluri video, rezultând un pachet complet, croit pentru divertisment multimedia de înaltă calitate, comunicații și productivitate.

Fuziune între design și tehnologie
ZENBOOK-ul original s-a bucurat de o reacție compleșitor de pozitivă din partea mass media și a consumatorilor, devenind favorit pentru clienții care apreciază o propunere diferită față de celelalte notebook-uri. ZENBOOK Prime duce acest concept la următoarea etapă, actualizând aspectele tehnice ale produsului, în timp ce menține abordarea holistică a design-ului. Metalul elegant și materialele rezistente combină aspectul atractiv cu durabilitatea, utilizatorii putând să conteze pe acesta oriunde merg.

ZENBOOK Prime denotă măiestrie și atenție la detalii, oferind consumatorilor pretențioși un instrument compact și puternic pentru calcul mobil, dat fiind că UX21A cântărește doar 1.1Kg, în timp ce modelul UX31A bifează 1.3Kg. Ambele sunt ultra-subțiri cu un profil cuprins între 3 și 9 mm, permițând o potrivire cu numeroase scenarii și moduri de utilizare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Zorba
Bai sunteti aromani? Tastatura luminata se putea doar in secolul luminilor, tastaturile sunt iluminate la ultrabook-uri. Iar daca vine cu USB 2.0 e in urma pt. ca altii vin deja de cateva luni cu usb 3.0 Bai, nu dormiti pe text ca e jenant!
21 Iulie 2012, 05:36:55