Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Intel anunta venituri de 13,5 miliarde de dolari

19 Iulie 2012



Intel Corporation a obţinut în al doilea trimestru un venit de 13,5 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,8 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,54 dolari. Compania a generat aproximativ 4,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 1,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra acţiuni.


„Al doilea trimestru a fost marcat de o activitate şi o execuţie solidă, mai ales în zona centrelor de date, şi de lansarea unor noi produse precum sisteme Ultrabook şi smartphone-uri. În al treilea trimestru creşterea noastră va fi mai mică decât estimam anterior în condiţiile macroeconomice actuale. Având în vedere lansările de sisteme Ultrabook, smartphone-urile şi tablet PC-urile bazate pe tehnologiile Intel, combinate cu investiţiile noastre pe termen lung în producţie, suntem bine poziţionaţi pentru acest an şi nu numai”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel.


Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 17 iulie.


Cele mai importante rezultate ale celui de-al doilea trimestru din 2012 (GAAP):
•Venitul PC Client group a fost de 8,7 miliarde de dolari, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut;
•Venitul grupului Data Center a fost de 2,8 miliarde de dolari, cu 14% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut;
•Venitul altor grupuri Intel architecture a fost de 1,1 miliarde de dolari, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite