Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Oracle lanseaza prima platforma optimizata pentru infrastructurile cloud

26 Iulie 2012



Oracle a anunțat lansarea Oracle Identity Management 11g Release 2, o nouă etapă în dezvoltarea platformei Oracle Identity Management.


Companiile din ziua de azi se confruntă cu noi provocări în procesul de stimulare a creșterii economice și de reducere a costurilor – de la încurajarea adopției în rândul noilor consumatori prin sisteme simplificate de înregistrare, posibilități de acces al clienților prin intermediul rețelelor sociale și asigurarea unor soluții de acces solide și securizate pentru aplicații mobile, până la gestionarea infrastructurilor cloud ca și cum ar fi aplicații la sediul clientului – necesitând astfel un nivel superior de protecție pentru gestiunea identității.


Oracle Identity Management 11g Release 2 permite companiilor să utilizeze infrastructurile cloud, mobile și sociale, într-o manieră sigură și să ajungă astfel la noi comunități de utilizatori pentru a susţine extinderea şi dezvoltarea afacerilor lor.
De asemenea, Oracle Identity Management 11g Release 2 este în continuare singura soluție de Identity Management completă, deschisă și integrată din domeniu, cu funcționalitate îmbunătățită care permite clienților să respecte cele mai noi cerințe legale, să protejeze aplicațiile critice și informațiile restricționate și să optimizeze gestiunea parolelor pentru conturile cu risc ridicat, în acelaşi timp reducând costurile operaționale.
Componentă cheie a Oracle Fusion Middleware, Oracle Identity Management 11g Release 2 este dezvoltată pe platforma Oracle, orientată către standarde deschise care respectă opțiunea clientului astfel încât companiile să beneficieze de aceste tehnologii imediat după instalare împreună cu Oracle Fusion Middleware, precum și cu aplicații și soluții middleware de la alți producători.


Soluţia Oracle Identity Management 11g Release 2 completează portofoliul de oferte de management al identității dezvoltat de Oracle, consolidându-le în trei categorii principale create pentru a ajuta clienții să ajungă la un nou echilibru între performanță și scară operațională. Aceste categorii includ:


Oracle Identity Governance
: gestionează cererile, alocarea și certificarea accesului într-un mod intuitiv prin intermediul unei platforme unice susținute de funcționalități analitice pentru a satisface nevoile de conformitate, administrare și securitate ale companiei. Noile funcționalități includ Oracle Privileged Account Manager, o interfață de tip auto-servire similară unui coș de cumpărături care le permite angajaților să ceară acces la aplicații, să simplifice personalizarea browserului și să susțină alocarea de noi aplicații cloud și un grad superior de raportare a conformității cu certificare pe mai multe niveluri.

Oracle Access Management: oferă protecție completă pentru autentificarea și autorizarea utilizatorului la nivelul tuturor datelor, aplicațiilor și serviciilor web ale companiei. Noile funcționalități includ securitate mobilă nativă și suport pentru autentificare unică, pentru autentificare prin servicii de socializare(Facebook, Google, Yahoo, Twitter, LinkedIn) și un API de tip REST pentru dezvoltarea aplicațiilor custom și a celor mobile, suport pentru mai multe magazine de identitate și configurații multi-datacenter, integrări îmbunătățite pentru terți și detecție îmbunătățită a fraudelor.

Oracle Directory Services: Oracle oferă și o soluție cuprinzătoare și testată pentru serviciile de directory. Noile funcționalități includ căutare bazată pe proximitate, iar atributele virtuale permit actualizări frecvente în directory realizate de servicii bazate pe localizare pentru a suporta aplicații mobile și sociale; un produs de tip Optimized Solution pentru Oracle Unified Directory, cu caracteristici de scalabilitate și fiabilitate destinate operatorilor de mari dimensiuni care permit performanță nemaiîntâlnită pentru ecosistemele cloud, mobile și sociale; funcționalități complete care unifică stocarea, sincronizarea și virtualizarea, permițând flexibilitate pentru implementări de tip enterprise și pe scară largă, cu o amprentă mai mică, ce simplifică gestiunea și instalarea, asigurând în același timp interoperabilitatea cu o gamă largă de componente hardware și sisteme de operare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite