Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Rezultate financiare Orange pentru primul semestru

26 Iulie 2012



Grupul France Telecom-Orange anunta astazi rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2012.


In prima jumatate a acestui an veniturile Orange Romania au ajuns la aproape 448 de milioane de euro, in scadere cu 2% fata de perioada similara a anului trecut. Daca se exclude efectul diminuarii tarifelor de interconectare, cresterea veniturilor este de 0,3%, comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Din totalul acestora aproximativ 228 de milioane de euro au fost obtinute in al doilea trimestru, inregistrand o crestere de 4% fata de trimestrul anterior al anului in curs.

La 30 iunie 2012, Orange Romania avea 10.045.933 de clienti. Numarul abonatilor a depasit 4 milioane, inregistrand o crestere de peste 83.000 de utilizatori in ultimele 6 luni.
In prima parte a anului, Orange Romania s-a mentinut ca lider de piata cu o baza de clienti stabila, atat pe segmentul de abonamente, cat si pe cel al cartelelor reincarcabile, printr-o segmentare adecvata a ofertelor, prin numeroasele avantaje adaugate programului de fidelizare, printr-o noua platforma PrePay ce permite personalizarea profilului, si prin noi oferte atractive de internet mobil propuse clientilor. La sfarsitul primului semestru, mai mult de 3,5 milioane de clienti utilizau serviciile Orange de date mobile. In acelasi timp, in ultimele 12 luni traficul de date realizat de pe smartphone-uri si tablete, a crescut de aproape 3 ori, fiind sustinut de performanta retelei.


In prezent 99,74% din populatia Romaniei beneficiaza de servicii de internet mobil la viteze de pana la 14.4 Mbps. De asemenea, pentru 33,27% din populatie (din 549 de localitati) viteza de transfer de date ajunge pana la 21.6 Mbps si pentru 16,87% (218 localitati) viteza ajunge pana la 43.2 Mbps. In urma finalizarii programului de extindere si modernizare a retelei, Orange ofera cea mai rapida retea nationala de internet mobil.


Orange Romania a fost certificata „reteaua cu cel mai bun serviciu de descarcare de fisiere” dintre toti operatorii GSM/UMTS de telefonie mobila din Romania. Certificarea a fost obtinuta in urma unei campanii independente de masuratori si performanta efectuata de P3 Communications, in mai multe localitati, atat in zone urbane, cat si rurale.


„Veniturile noastre inainte de efectul diminuarii tarifelor de interconectare sunt in crestere fata de prima jumatate a anului 2011, ca rezultat al initiativelor noastre comerciale, al investitiilor sustinute si al performantelor echipei noastre. Ca si pana acum, ne-am dorit sa oferim clientilor o experienta personalizata in functie de necesitatile lor de comunicare. Vom continua sa investim astfel incat sa asiguram cea mai buna experienta de utilizare a serviciilor noastre si sa ramanem in continuare in topul preferintelor clientilor”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite