Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Kapsch īşi consolidează poziţia pe piaţa mondială

06 August 2012



Grupul Kapsch a continuat să crească în anul fiscal anterior (1 aprilie 2011 – 31 martie 2012) şi şi-a consolidat poziţia pe piaţă la nivel mondial. Cu o cifră de afaceri totală de 984,1 milioane de euro, cu 19% mai mare faţă de anul anterior, acest an se remarcă a fi cel mai de succes din întreaga istorie de 120 de ani a companiei. Divizia Kapsch TrafficCom a contribuit cu 55% din cifra de afaceri totală, în timp ce diviziile Kapsch BusinessCom şi Kapsch CarrierCom au avut ponderi de 22,9% şi respectiv 21,8%.

Cea mai importantă creştere a cifrei de afaceri, cu 70% faţă de anul fiscal precedent, a fost înregistrată în Europa Centrală şi de Est. 26% din cifra de afaceri a fost generată de operaţiunile din Austria, 38% în ţările din Europa Centrală şi de Est, 15% în Europa de Vest, 7% în America de Nord şi de Sud şi 14% pe restul pieţelor precum Africa de Sud şi Australia. Rezultatul operaţional al grupul Kapsch a avut o evoluţie la fel de excelentă: EBITDA a crescut cu 10% la 99,6 milioane euro. EBIT a rămas cu 67 milioane de euro (+1%) la acelaşi nivel excelent al anului trecut.

Strategia de creştere este evidenţiată clar de efectivul încadrat. Numărul angajaţilor a crescut cu 18% comparativ cu anul precedent până la 4.826. Cota alocată cercetării a fost de 9%, ceea ce înseamnă că aproximativ 84,8 milioane de euro au fost investite în domeniul R&D. Kapsch operează în prezent 13 centre de cercetare şi dezvoltare la nivel global. „Evoluţiile din sectoarele noastre de activitate sunt o dovadă a poziţionării noastre puternice. Ne concentrăm pe creşterea pe termen lung a grupului nostru. De aceea vom urma cu consecvenţă drumul pe care l-am ales, investind în noi domenii de afaceri“, a afirmat Georg Kapsch, CEO al Kapsch Group.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite