Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Pietele in curs de dezvoltare adopta IBM PureSystems pentru a reduce complexitatea sistemelor IT si deficitul competentelor in acest domeniu

21 August 2012



Pe masura ce organizatiile de pe glob cauta modalitati de a reduce complexitatea sistemelor IT si de a depasi lipsa competentelor la nivel mondial, IBM anunta implementarea la o scara tot mai larga a tehnologiei IBM PureSystems in randul clientilor si partenerilor. Suplimentar fata de serviciile de instruire si consiliere tehnica, IBM anunta noi optiuni de finantare, precum si imbunatatirea sprijinului oferit de peste 700 de Parteneri de Afaceri.
Conform expertilor din domeniul IT, aproximativ 75% dintre angajatori identifica lipsa de experienta, competente sau de cunostinte tehnice ca motiv principal pentru dificultatea de a ocupa posturile din domeniul IT. De aceea, organizatiile cauta noi modele de calcul ce nu necesita implicarea suplimentara a unor resurse semnificative sau instruirea personalului pentru instalare si mentenanta.
IBM PureSystems indeplineste aceasta cerinta oferind modele de expertiza – un nou model tehnologic bazat pe experienta obtinuta prin implementarea solutiilor la mii de clienti IBM ce eficientizeaza radical procesele de instalare si administrare a resurselor hardware si software.
Clientii din intreaga lume adopta IBM PureSystems
Incepand cu lansarea din Aprilie, clienti din toate regiunile globului utilizeaza IBM PureSystems pentru a reduce costurile si complexitatea sistemelor IT. De exemplu:
BPTP, companie de top din domeniul imobiliar din India, a ales IBM PureSystems pentru a optimiza infrastructura IT astfel incat sa imbunatateasca intreaga experienta de achizitie pentru clientii sai. Infiintata in 2003, BPTP a inregistrat o dezvoltare rapida in ultimul deceniu. Mentinerea si imbunatatirea acestei dezvoltari au determinat BPTP sa caute solutii de calcul si de stocare mai bune. Pentru a indeplini aceste provocari, compania a ales IBM PureSystems pentru toate cerintele de procesare si stocare.
PCCW, companie de top din domeniul externalizarii serviciilor IT cu sediul central in Hong Kong, a ales IBM PureSystems ca sistem central pentru noua platforma Enterprise Solution Superstore – un mediu online creat pentru Furnizorii Independenti de Software (ISV). In urma implementarii IBM PureSystems, compania poate oferi clientilor aplicatii in mediul cloud utilizand modelul Software-ca-Serviciu.
ValeCard, o societate conglomerat cu sediul central in Brazilia, a inregistrat o crestere anuala de 40% in ultimii trei ani. Confruntandu-se cu o extindere rapida a proceselor business, ValeCard a implementat IBM PureSystems pentru a administra mii de tranzactii inregistrate din contracte cu mari companii sau agentii guvernamentale. Suplimentar, ValeCard utilizeaza IBM PureSystem pentru a rezolva noile reglementari si standarde referitoare la disponibilitatea datelor.
Unul din factorii importanti ai cresterii inregistrate de ValeCard reprezinta abilitatea de a oferi clientilor solutii personalizate”, a precizat Jose Geraldo Ortigosa, Manager de Operatiuni ValeCard. “IBM PureSystems ne ofera cele mai recente tehnologii Cloud si alte capabilitati esentiale necesare pentru a mentine si accelera aceasta crestere.”

Ecosistemul IBM format din 700 de Parteneri determina adoptarea tehnologiei PureSystems
Pentru Partenerii de Afaceri IBM, tehnologia PureSystems creeaza o noua oportunitate de a ajuta clientii sa rezolve complexitatea mediului IT enterprise, sa diminueze costurile si sa incurajeze inovatia. Incepand de la reseller-i pana la distribuitori si Furnizori Independenti de Software (ISV), peste 700 de Parteneri de Afaceri sustin tehnologia IBM PureSystems. In prezent, pe sisteme PureSystems ruleaza zeci de mii de aplicatii ale Furnizorilor Independenti de Software pentru patru medii de operare ce includ Windows, Linux, AIX si IBM System i. Suplimentar, Partenerii de Afaceri au creat peste 160 de noi solutii si aplicatii optimizate sa ruleze pe tehnologia PureSystems. Aceste modele de expertiza, care se pot aplica in 20 de industrii, pot fi accesate prin intermediul IBM PureSystems Centre. Ele includ solutii de top de la cei mai mari Furnizori Independenti de Software din lume, inclusiv sisteme ERP si aplicatii pentru sectoarele: bancar, marketing, medical si energetic.
De asemenea, un numar mare de parteneri instaleaza PureSystems in propriile centre de date. De exemplu Computer Gross, un furnizor de servicii din Italia si OneTree Solutions, un Furnizor Independent de Software din Luxemburg utilizeaza capabilitatile de cloud computing ale tehnologiei IBM PureSystems pentru a indeplini mai usor cerintele clientilor.
“Deoarece IBM ofera toata aceasta tehnologie intr-o singura solutie, PureSystems ofera beneficii mai mari decat suma componentelor sale”, a precizat Denis Avrilionis, Managing Director, OneTree Solutions. “Utilizand noul sistem expert integrat si modelele de expertiza, compania OneTree Solutions a reusit sa reduca perioada de dezvoltare a solutiei software PrinceLenz de la 3 saptamani la 8 minute. Din punctul nostru de vedere tehnologia PureSystems este cea mai avansata solutie cloud integrata existenta pe piata”.
Pentru a adresa noile oportunitati oferite de PureSystems, IBM ofera servicii de instruire, marketing, certificari si suport tehnic partenerilor sai. De exemplu, zeci de Centre de Inovare IBM din orase precum Bangalore, Dublin, Johannesburg si Shanghai ajuta Partenerii de Afaceri sa dezvolte si sa testeze propriile aplicatii utilizand IBM PureSystems. Partenerii pot sa aduca clientii in Centrele de Inovare IBM pentru a vedea tehnologia PureSystems in timpul utilizarii.
Peste 1.300 de parteneri – furnizori independenti de software, furnizori de servicii, reselleri, integratori de sisteme si distribuitori – si-au aratat sprijinul si interesul fata de tehnologia IBM PureSystems fiind prezenti la Ziua Partenerilor de Afaceri si la evenimentele de instruire din 27 de orase din toate regiunile globului. De asemenea, capabilitatile cloud ale PureSystems prezinta interes - 500 de dezvoltatori utilizeaza PureSystems Cloud Trial pentru a crea, prin intermediul IBM SmartCloud, aplicatii optimizate sa ruleze pe noile sisteme IBM expert integrate.
IBM ofera noi optiuni de finantare pentru PureSystems
Pe masura ce optiunile tehnologice pentru business se dezvolta, companiile cauta solutii strategice care sa le ajute sa redirectioneze cheltuielile de mentenanta a infrastructurii IT catre investitii inovative.
De exemplu, pentru a ajuta clientii eligibili sa achizitioneze IBM PureSystems, IBM Global Financing pune la dispozitie o varietate de optiuni de finantare. Astfel, clientii vor putea evita plata integrala la achizitie, si simultan vor reduce costurile totale de proprietate. Clientii pot inchiria in premiera intregul sistem, inclusiv echipamente hardware si aplicatii software.
Clientii ce opteaza pentru optiuni de finantare pot observa beneficii imediate ale tehnologiei PureSystems, in timp ce pot amana prima plata cu 90 de zile. Suplimentar, departamentul IBM Global Asset Recovery Services poate rascumpara serverele, inclusiv serverele HP si Oracle, pentru clientii ce utilizeaza tehnologia IBM PureSystems.
Mai multi clienti beneficiaza deja de avantajele noului sistem de finantare odata ce au instalat noua tehnologie IBM PureSystems. De exemplu, BPTP a ales sa finanteze solutia PureSystems prin IBM Global Financing, ceea ce le asigura o rentabilitate mai rapida a investitiei si diminueaza riscul de proprietate.
Tehnologia PureSystems – rezultat al unei investitii de 2 miliarde de dolari in cercetare, dezvoltare si achizitii pe parcursul a patru ani – a fost dezvoltata pentru a schimba mediul IT si pentru a ajuta organizatiile sa rezolve lipsa de competente prin reducerea costurilor si complexitatii infrastructurii IT astfel incat sa directioneze mai multe resurse catre inovatie si dezvoltare. Prin tehnologia PureSystems, IBM a facut un pas fara precedent catre integrarea completa a tuturor componentelor tehnologice – servere virtualizate, sisteme de stocare, colaborare in retea si software de administrare cloud – necesare pentru a permite clientului sa implementeze sisteme cloud private in cateva minute. Tehnologia scalabila PureSystems cloud este furnizata cu sisteme de securitate incorporate.
Doua modele ale familiei PureSystem sunt disponibile – Sistemul PureFlex si sistemul PureApplication. Sistemul PureFlex permite organizatiilor sa creeze si sa gestioneze mai eficient o infrastructura, in timp ce sistemul PureApplication permite organizatiilor sa instaleze rapid si sa reduca costurile si complexitatea gestionarii aplicatiilor. Ambele modele au fost deja furnizate catre clienti de top de pe 5 continente.
Pentru mai multe informatii despre IBM PureSystems, va rugam accesati: www.ibm.com/press/pure



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite