Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Outsourcing >> Stiri si comunicate

Endava continuă achiziţiile şi îşi extinde competenţele pentru testare software

21 August 2012



Endava, una dintre principalele companii de servicii IT prezente pe plan local, cu circa 600 de angajaţi în centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucuresti, a achiziționat o companie britanică specializată în servicii de testare software pentru instituții financiare, Testing4Finance Limited. Noua achiziţie strategică va permite Endava creşterea ponderii serviciilor de testare software în totalul afacerilor companiei.
Achiziţia Testing4Finance aduce noi oportunităţi pentru Endava prin creşterea capabilităţilor de testare şi prin majorarea portofoliului de clienţi cu nume mari din industria bancară şi alte instituţii financiare. Unul dintre obiectivele noastre strategice este de a deveni un furnizor preferat pentru testarea de soluții software din sectorul financiar și astfel să reușim să majorăm pondea serviciilor de testare în totalul cifrei de afaceri. Avem încrederea că există un potenţial considerabil pe zona aceasta prin concentrarea eforturilor de vânzare a serviciilor de testare care să răspundă cerinţelor specifice ale clienţilor”, a declarat John Cotterell, Chief Executive Endava.
Testing4Finance este unul dintre liderii de pe piaţa britanică de servicii de testare a soluţiilor software destinate industriei financiare. “Echipa Testing4Finance s-a alăturat Endava pentru a forma o companie de talie internațională în domeniul serviciilor de testare software. Vom atinge acest obiectiv prin integrarea competențelor de test management şi expertizei pentru domeniul financiar ale Testing4Finance, cu capabilitățile Endava pentru testare din centrele sale din România şi Moldova”, a apreciat Mark Firth, fost director al Testing4Finance şi Head of Testing Services în cadrul Endava.
Achiziţia reprezintă, de asemenea, o oportunitate şi pentru echipa Endava, care se poate implica în mai multe proiecte de testare, atât pentru aplicațiile software dezvoltate în cadrul companiei, dar şi pentru alte sisteme dezvoltate de companii terţe. Endava a anunțat, recent, şi achiziția unei companii IT din București și extinderea biroului din Capitală, intenționând să ajungă la 1.600 de angajați la nivel de grup în următorii doi ani.
Cu rate anuale de creștere de 25%, Endava a avut o evoluție constantă în ultimii ani, atingând un venit anual de 29,2 milioane de lire sterline/34 milioane de euro, creșterea rapidă și succesul grupului Endava datorându-se capabilităților de care beneficiază în această regiune.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite