Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Suita BitDefender este utilizata cu succes si in domeniul petrolier

22 Decembrie 2005



Ioan Ciuca, Director Directia Informatica, PetromserviceDesi industria petroliera este in aparenta un mediu in care efortul este orientat spre instalatii si utilaje, la baza performantei se afla o componenta importanta si anume, tehnologia informatiei. Pentru Petromservice, securitatea informatica este cea care asigura continuitatea si stabilitatea activitatii.


Parteneriat


Solutiile BitDefender protejeaza reteaua Petromservice inca din timpul in care compania facea parte din societatea Petrom. Atunci, implementarea a fost facuta in sediul central si in unele sucursale, insa doar pentru o parte din statiile de lucru si conturile de e-mail. Anul trecut s-a luat decizia folosirii unei solutii de securitate in mod centralizat, in toate punctele de lucru. „Am comparat si testat mai multe solutii, dar am luat in calcul si modul cum se comportase BitDefender pana atunci din punct de vedere al protectiei oferite. Importante au fost si contactul direct cu producatorul si costurile, care din punctul nostru de vedere sunt fara concurenta. Am luat decizia de a extinde utilizarea solutiilor BitDefender in toata reteaua”, a declarat Ioan Ciuca, Director Directia Informatica, Petromservice.


In noiembrie 2004 a inceput implementarea in sediul central si in cele 8 sucursale din tara. In fiecare sucursala s-au deplasat echipe de specialisti de suport tehnic BitDefender care au instalat solutiile si au asigurat training pentru personalul IT al Petromservice.


Cum este structurata reteaua IT?

  • 1200 de statii de lucru integrate intr-un singur domeniu;
  • un Data Center care contine: un server de e-mail, un server web, doua servere SQL, patru servere de aplicatii Oracle, un server antivirus, doua servere Domain Controller;
  • legatura cu sucursalele se face prin VPN cu echipamente Cisco; in fiecare sucursala exista un server Domain Controller, replicarea intre ele facandu-se in mod automat.


    Care sunt solutiile BitDefender pentru Petromservice?


    La momentul actual exista 3 nivele de protectie asigurate de BitDefender: statii de lucru, server de fisiere si server de mail.

  • Statiile de lucru sunt ferite de aplicatiile malitioase prin BitDefender Standard, un puternic instrument antivirus, care asigura detectia si indepartarea tuturor virusilor aflati in circulatie.
  • BitDefender for File Servers, componenta esentiala a securitatii, protejeaza serverul de fisiere, utilizat pentru stocarea si partajarea informatiilor. Raportarea in timp real a oricarui incident la acest nivel si posibilitatile de evaluare centralizata permit reactii imediate si eficiente, blocand si izoland fisierele infectate.
  • BitDefender Enterprise Manager este solutia care asigura administrarea eficienta, centralizata a solutiilor de mai sus si permite automatizarea completa a tuturor task-urilor. In plus, asigura un nivel redus al coeficientului TCO (Total Cost of Ownership) si al volumului de munca al administratorului IT. In fiecare sucursala Petromservice exista un server local de update prin care se fac actualizarile semnaturilor de virusi pentru toate statiile din retea.
  • Serverul de mail pe platforma Linux este protejat de solutia BitDefender dedicata pentru Sendmail si urmeaza upgrade-ul la noua solutie, BitDefender Mail Protection Plus, care pe langa protectia antivirus si antispam imbunatatita aduce un nou sistem de rapoarte si statistici detaliate.


    „Produsele si serviciile BitDefender sunt imbunatatite continuu. De la semnarea acestui contract au aparut noi variante de produse cu noi caracteristici. Actualizarile se fac acum la fiecare ora, au fost schimbate serverele pentru actualizari, folosindu-se reteaua mondiala Akamai de 14.000 de servere. De asemenea, au fost implementate noi tehnologii, cum este HiVE, care asigura detectia proactiva a virusilor. Toate acestea contribuie la construirea unui parteneriat de succes, cu fiecare dintre clientii nostri.” Oliviu Talianu, BitDefender Country Manager.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite