Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

BenQ se menţine numărul 1 în România la vânzările de video-proiectoare

22 August 2012



BenQ, lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, a încheiat primul semestru al acestui an cu o cotă de 45,2% pe piaţa românească de video-proiectoare, conform datelor publicate de compania Future Source Consulting. Acest rezultat plasează BenQ pe poziţia de lider al pieţei româneşti de profil. BenQ este numărul unu pe piaţa de video-proiectoare din România încă din anul 2009.
Evenimentele sportive din acest an au influenţat în mod pozitiv vânzările de proiectoare, ceea ce a condus la o creştere semnificativă a segmentului home-cinema. Până la finalul acestui an, ne dorim să trecem de pragul de 50% pe piaţa proiectoarelor ”, spune Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.
Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, BenQ a obţinut în primele şase luni din 2012 o creştere de 59% a vânzărilor de proiectoare Home Cinema, cu rezoluţie HD, adresate celor care doresc să beneficieze şi acasă de calitatea imaginii întâlnite în sălile de cinema. Ponderea proiectoarelor capabile de proiecţie 3D a ajuns în primele şase luni ale anului la 97% din vânzările BenQ pe piaţa din România, după ce anul trecut acestea au reprezentat două treimi din vânzări.
Totodată, vânzările de modele cu rezoluţie XGA, adresate segmentului office, au avut în prima jumătate a anului o creştere de peste 30%.
Am remarcat în primele şase luni ale anului o tendinţă de maturizare a pieţei manifestată şi prin orientarea clienţilor către produse cu funcţii care sporesc performanţele, ceea ce s-a tradus în creşterea preţului mediu al proiectoarelor. Astfel, preţul mediu în primul semestru a fost cu 10% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, cumpărătorii achiziţionând mai multe echipamente cu funcţii premium, respectiv conectivitate directă de pe tabletă sau smartphone, LAN, wireless, HDMI, cu contrast şi luminozitate mai mari, şi cu lampi cu durată de viaţă mai ridicată”, a mai spus Dragoş Salamac.
BenQ a lansat în acest an în România modelul W7000, primul proiector 3D Full HD care a obţinut certificat de calitate din partea unei companii independente, TÜV Rheinland, dar şi primele proiectoare cu tehnologie de iluminare laser, care asigură o durată de funcţionare a lămpii de 20.000 ore.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite