Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Alcatel-Lucent lanseaza o solutie pentru serviciile de urgenta

22 August 2012



Alcatel-Lucent anunta lansarea solutiei „First Responder Video”, care foloseste transmisii 4G LTE pentru personalul serviciilor de urgenta in comunicarea acestora cu centrele de comanda.


Pentru prima data pompierii, ambulanta si politia vor putea sa foloseasca terminale mobile usoare pentru a impartasi informatii vitale in situatiile de urgenta cu centrul de control al operatiunilor prin transmisii video si de date. Politia din São Paulo (Polícia Militar do Estado) a testat deja solutia prin intermediul sistemelor instalate pe masinile din dotare.


In conditiile in care populatia urbana este in continua crestere, adaugand presiuni suplimentare asupra personalului care actioneaza in situatii de urgenta alaturi de problemele bugetare existente, retelele 4G LTE publice sau private au devenit o alternativa viabila pentru a transmite mai multe fluxuri cu continut video si de date catre serviciile de urgenta. Colaborarea echipelor operationale si siguranta acestora poate fi imbunatatita in conditiile in care comunicarea prin LTE ofera informatii complexe despre situatia la fata locului, pregatind echipele pentru o interventie informata si eficienta.



In acelasi timp o urbanizare a spatiilor inseamna ca mai multi utilizatori folosesc telefoane mobile inteligente, alte tipuri de terminale care utilizeaza banda larga precum si aplicatii, punand presiune pe capacitatea retelelor mobile in banda larga. Solutia Alcatel-Lucent rezolva aceasta problema prin optimizarea modului in care este folosita largimea de banda si integrand mai multe fluxuri video si de date intr-un singur flux pentru a fi transmis centrului operational de comanda. Acest lucru face posibila transmiterea rapida a continutului complex video si de date catre intreaga echipa implicata in situatia de urgenta, dandu-le acestora posibilitatea sa evaluaze situatia si sa intervina in mod eficient, fara a afecta capacitatea sau calitatea serviciilor retelelor LTE in general.


„First Responder Video” foloseste o strategie ‘thin client’, ceea ce inseamna ca procesarea datelor are loc in centrul de control de mare capacitate pentru a degreva terminalul si pentru ca acesta sa se poata concentra pe a trimite si primi imaginile si datele. Solutia functioneaza perfect cu aplicatiile de la centrele de control si permite echipelor sa transmita continut video si de date in acelasi timp catre diferite tipuri de terminale mobile inteligente. Astfel, institutiile implicate in siguranta publica au libertatea de a achizitiona terminalele mobile potrivite pentru activitatea fiecareia sau sa foloseasca terminalele mobile existente care sunt compatibile pentru a capitaliza investitiile anterioare.


Echipele pot ajusta numarul de de fluxuri video si de date, precum si modul de afisare pe ecran, astfel incat informatia sa fie livrata intr-un mod potrivit situatiei, dar si dimensiunilor terminalelor astfel incat sa fie inteligibila. Institutiile implicate in siguranta publica pot, de asemenea, sa dea posibilitatea personalului lor de urgenta sa transmita propriile imagini de la fata locului, iar membrii echipei pot personaliza mai mult modul in care folosesc informatiile primite putand sa dea imagine de ansamblu, sau zoom pentru a vedea in detaliu situatia de la fata locului si a lua cele mai bune decizii de interventie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite