Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab lanseaza noua suita de securitate pentru Mac

22 August 2012



Kaspersky Lab anunta lansarea Kaspersky Security for Mac, noua solutie de securitate creata pentru a proteja utilizatorii Apple Mac de amenintarile informatice. Aceasta securizeaza platforma Mac OS X printr-un sistem care combina metodele traditionale de protectie cu tehnologiile cloud, oferind un raspuns rapid la cele mai noi categorii de malware. Kaspersky Security for Mac nu protejeaza doar impotriva amenintarilor specifice acestui sistem de operare, ci previne si raspandirea in retea a malware-ului de Windows si Linux, iar acum include si un modul de control parental, pentru a securiza continutul accesat online de copii.


La fel ca si PC-urile, computerele cu sistem de operare Mac OS X trebuie protejate in fata atacurilor cibernetice, pentru ca datele utilizatorilor sa nu fie compromise. Pe masura ce cota de piata Apple creste, infractorii cibernetici acorda tot mai multa atentie acestei platforme de operare. Rezultatul reprezinta o crestere constanta a numarului de amenintari informatice pentru Mac, dar si o serie de incidente periculoase.



Cel mai recent exemplu este troianul Flashfake, care a transformat cel putin 700.000 de computere in masini-zombie, adica puteau fi controlate in totalitate de catre atacatori. Luand in considerare cota de piata intre 6% si 10% (cifrele variaza in functie de sursa) a Mac-urilor, un numar atat de mare de computere infectate de un singur program periculos reprezinta un lucru ingrijorator. Raspandirea Flashfake s-a realizat prin intermediul unor blog-uri compromise de infractori cibernetici, care au si inserat codul periculos in platforme. Cand utilizatorii accesau un astfel de blog, acestora li se recomanda actualizarea Adobe Flash Player – o cerinta care parea a fi suficient de legitima. Insa, pachetul descarcat exploata vulnerabilitati in software-ul instalat, care a dus apoi la o epidemie masiva.
In trecut, reactia Apple la asemenea incidente era de a lansa actualizari pentru repararea vulnerabilitatilor, dar acestea intarziau sa apara chiar si la doua luni dupa ce bresa de securitate era descoperita. Pana cand update-ul era disponibil, un computer care opera fara o suita de securitate ramanea vulnerabil la atacuri.


Kaspersky Security for Mac utilizeaza cele mai noi tehnologii de protectie impotriva tuturor categoriilor de amenintari informatice, inclusiv troieni, viermi, spyware, adware si keyloggers. Modulul de scanare a fisierelor este activat atunci cand computerul porneste si verifica automat fisierele noi si actualizate, reducand astfel impactul asupra resurselor de sistem. Capacitatea de a bloca malware-ul pentru Mac, Windows si Linux previne raspandirea programelor periculoase catre alte computere din casa sau catre cele ale prietenilor si colegilor. Baza de date antivirus este actualizata o data pe ora pentru a asigura protectia impotriva celor mai noi amenintari, in timp ce technologiile cloud reactioneaza in numai cateva minute la cel mai recent tip de atac.


Pentru a oferi o si mai buna protectie, Kaspersky Security for Mac include optiuni de Web Protection, care identifica si blocheaza site-urile periculoase, frauduloase si de phishing, atentionand utilizatorii asupra fiecarei amenintari online descoperite. Tehnologia anti-phishing protejeaza tranzactiile realizate prin online banking si serviciile de plata online. De asemenea, pentru a securiza datele confidentiale, precum parolele si numerele cardurilor de credit, noua suita de la Kaspersky Lab introduce tastatura virtuala. Aceasta vine ca o extensie la browser-ul Safari, fiind compatibila si cu Google Chrome sau Firefox. Folosind aceasta tastatura pentru a introduce informatii sensibile, infractorilor cibernetici le va fi imposibil sa intercepteze datele cu ajutorul malware-ului de tip keylogger (inregistrarea intrarilor din tastatura fizica). Tastatura virtuala apare pe ecran la solicitarea utilizatorului si permite introducerea datelor de autentificare pentru majoritatea formularelor online.


Modulul de control parental este introdus pentru prima data in noua solutie Kaspersky Lab pentru Mac si ofera copiilor o experienta online sigura, ferita de pericole. Parintii au posibilitatea de a fixa o limita de timp pentru activitatile online ale copiilor sau pot specifica exact perioadele din zi in care cei mici au voie sa acceseze Internetul. Kaspersky Security for Mac va mentine activata functia SafeSearch din motoarele de cautare, asemenea Google, pentru ca rezultatele afisate sa nu includa link-uri la continut neadecvat copiilor. Cand copilul foloseste computerul, anumite tipuri de fisiere pot fi interzise a fi descarcate de pe Internet. De asemenea, diferite site-uri pot fi blocate, fie manual, fie in functie de o anumita categorie. Mai mult decat atat, Kaspersky Security for Mac monitorizeaza activitatea celor mici pe retelele sociale, precum Facebook, oferind parintilor detalii despre persoanele cu care acestia intra in contact si permitandu-le restrictionarea interactiunii cu anumite contacte sau chiar accesul la acea retea sociala. Raportul extins ofera detalii cu privire la modul in care copiii utilizeaza Internetul.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite