Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM achizitionează compania Texas Memory Systems

28 August 2012



IBM a anuntat incheierea unui acord definitiv pentru achizitionarea companiei Texas Memory Systems (TMS), un dezvoltator important de solutii pentru memorii de tip flash de inalta performanta. TMS este o companie privata cu sediul in Houston, Texas. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice.
Infiintata in 1978, compania TMS dezvolta si comercializeaza solutii de inalta performanta pentru stocarea datelor bazate pe tehnologie solid-state. Spre deosebire de hard disk-urile care se bazeaza pe platane rotative si brate deplasabile, sistemele solid-state reprezinta solutii de mare viteza pentru stocarea datelor bazate pe memorie flash sau RAM, oferind un acces mult mai rapid la informatii si consumand in acelasi timp mai putina energie.
TMS ofera solutii pentru memorii solid-state, cum ar fi suita de produse RamSan montabile in rack-uri, precum si cardurile pentru interconectarea componentelor periferice (Peripheral Component Interconnect Express (PCIe). Produsele sunt concepute pentru a ajuta companiile sa isi imbunatateasca performanta si sa reduca utilizarea ineficienta a serverelor, consumul de energie, sa raspunda mai bine cerintelor privind ventilarea si a celor referitoare la spatiul alocat, aspecte care sprijina clientii sa economiseasca resurse financiare, sa isi imbunatateasca productivitatea si sa investeasca mai mult in inovare.
"Strategia si solutiile propuse de TMS sunt in concordanta cu abordarea noastra Smarter Computing in domeniul tehnologiei, ajutand clientii sa obtina performanta sporita si eficienta la costuri mai mici", a declarat Brian Truskowski, director general, Systems Storage and Networking, IBM. "Tehnologia solid-state reprezinta o componenta de baza in cadrul noii noastre abordari Smarter Storage privind proiectarea si implementarea unor infrastructuri de stocare mai inteligente si este parte a unei viziuni cuprinzatoare care utilizeaza tehnologiile de tip flash impreuna cu cele bazate pe disc si benzi magnetice pentru a raspunde unor probleme complexe."
IDC estimeaza faptul ca numarul solutiilor de stocare bazate pe tehnologie solid-state utilizate de catre companii va creste in mod semnificativ, ajungand la aproape 3 exabytes (1018 bytes) pana in 2016. (1)
In urma acestei achizitii, IBM intentioneaza sa investeasca si sa sprijine portofoliul de produse TMS si va integra in timp tehnologiile TMS intr-o varietate de solutii, cum ar fi dispozitive de stocare, servere, aplicatii software, precum si in ofertele PureSystems.
"IBM intelege impactul pozitiv si semnificativ pe care tehnologia solid-state il poate avea asupra infrastructurilor de stocare si a serverelor si, imediat ce procedurile de achizitie vor fi finalizate, vom contribui si mai mult la dezvoltarea acestei tehnologii. Cu acoperirea globala pe care o are compania IBM, ne asteptam sa crestem numarul personalului din departamentele de inginerie si al liniilor de productie mult mai repede decat inainte ", a declarat Holly Frost, fondator si CEO al TMS.
Compania TMS are aproximativ 100 de angajati. Tranzactia va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2012.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite