Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Dedalus TeamNet, jucator nou pe piata solutiilor de healthcare

30 August 2012



Dedalus TeamNet si-a lansat operatiunile pe piata locala cu obiectivul declarat de a ajunge lider de piata intr-un orizont de 3 ani, prin livrarea unor solutii medicale de calitate, care combina expertiza medicala validata international a Dedalus si intelegerea mediului local a TeamNet. Compania va oferta catre spitalele romanesti o solutie informatica integrata complexa care va permite diagnosticarea corecta a pacientilor si eliminarea erorilor prin partajarea datelor referitoare la istoric (in dosarul electronic al pacientului) urmarirea administrarii medicatiei si a identitatii pacientilor pe baza bratarilor cu cod unic. Suita se adreseaza in principal spitalelor (exista si solutii pentru clinici private, medici de familie, farmacii etc) si alaturi de gestiunea actului medical permite si administrarea economica a institutiei.
Motivele intrarii pe piata tin de subdezvoltarea domeniului. Conform analizelor Dedalus TeamNet doar 50% din spitale au un sistem informatic și doar 65% din medicii de familie au PC-uri fata de 87% in Europa. Mai mult, Emilian Costaș, Director general Dedalus TeamNet afirma ca „in spitalele romanesti calculul cost per pacient este imposibil de obtinut in acest moment, insa va fi o cerinta expresa a viitoarei legi a sanatatii cat si a caselor private de sanatate” si prin urmare momentul este unul oportun. „Solutiile Dedalus acopera atat actul clinic cat si cel adiministrativ pentru a livra un maxim de valoare in sistemul sanitar care este mai critic decat segmentul industrial si prin urmare necesita o atentie deosebita” a declarat Filippo Di Marco, reprezentantul companiei italiene Dedalus.
Obiective de business

Dedalus TeamNet are ca obiective de business atingerea poziției de lider pe piata solutiilor de healthcare intr-un orizont de 3 ani precum si realizarea unui one stop shop pentru software/hardware/servicii atat prin extinderea portofoliului propriu cat si prin crearea de parteneriate. Pentru atingerea acestor obiective, Dedalus TeamNet are in plan si achizitia unor companii locale furnizoare de software medical insa nu exista planuri concret in acest sens. Suita Dedalus este in plin proces de localizare si adaptare, in mod curent existand un proiect de implementare in cadrul unui spital cu cca 450 de paturi. Localizarea va fi definitivata la finele anului, iar in 2013 va fi localizata solutia pentru medicii de familie.
„Informatizarea sistemului sanitar din Romania nu trebuie vazut ca un cost ci ca o investitie care isi va returna valoarea intr-un timp foarte scurt prin controlul costurilor si eficienta actului medical. Acesta este principalul mesaj pe care as vrea sa-l transmit pietei locala, publice sau private” a mai declarat Filippo Di Marco, reprezentantul Dedalus in cadrul conferintei de presa de la Bucuresti.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite