Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Cisco isi consolideaza parteneriatele pentru Data Center si Cloud

31 August 2012



In cadrul conferintei VMworld din San Francisco, Cisco impreuna cu EMC si VMware au anuntat continuarea colaborarii pentru dezvoltarea noii generatii de infrastructuri cloud si sustinerea clientilor in realizarea mai rapida si mai usoara a serviciilor de tip cloud.
Cisco si EMC au introdus noi arhitecturi comune de referinta, au armonizat stimulentele pentru partenerii de canale si au integrat asistenta pentru clienti astfel incat sa accelereze adoptarea solutiilor de tip cloud de catre clienti.


Pe baza unui parteneriat de un deceniu, Cisco si EMC ofera acum clientilor companii si furnizori de servicii un meniu unic de optiuni pentru construirea infrastructurii cloud. Cele „trei cai spre cloud” cuprind:
•Implementarea unei infrastructuri proiectate de client cu cele mai bune produse din domeniu;
•Instalarea arhitecturilor de referinta validate, usor de implementat cu solutii Cisco pentru EMC VSPEX Proven Infrastructure. Cele doua modele consacrate Cisco Validated Designs (CVD) pentru EMC VSPEX sunt arhitecturi de calcul unificate de referinta, adaptate clientilor IMM si mid-market. Concepute in ideea de a accelera adoptarea structurilor cloud private, CVD-urile sunt solutii Cisco pentru EMC VSPEX pentru arhitecturi Hyper-V Microsoft si solutii Cisco pentru EMC VSPEX pentru arhitecturi VMware vSphere 5.0.
•Infrastructura convergenta pre-integrata cu sistemul VCE Vblock. Asocierea dintre VCE — Cisco si EMC cu VMware lansata in 2009 — a pus bazele unei oferte revolutionare de centre de date integrate cu o vizibilitate completa a furnizorilor, asigurand cea mai rapida introducere pe piata si unul dintre cele mai scazute costuri totale de detinere (TCO) pentru infrastructura cloud convergenta. Infrastructura convergenta VCE, alcatuita integral din produse comercializabile, standardizeaza procesele si gestionarea ciclului de viata in vederea imbunatatirii semnificative a disponibilitatii aplicatiei si pentru a garanta servicii de asistenta integrate de neegalat. VCE continua sa castige teren in domeniul centrelor de date pentru companii, precum si la nivelul furnizorilor de servicii cloud, avand sute de sisteme VCE Vblock in productie la centre de date critice pentru functionarea companiilor din intreaga lume. Cererea VCE inregistreaza in continuare o crestere puternica in ultimul trimestru fiscal si isi pastreaza posibilitatea de a atinge rata extrapolata a veniturilor de 1 miliard de dolari.


Cisco si VMware si-au anuntat intentia de extindere a parteneriatului strategic care va include produse si solutii integrate menite sa creeze centre de date definite de software. Cisco si VMware vor face investitii tehnologice comune semnificative in vederea dezvoltarii unor initiative de integrare a tehnologiei, urmand sa lanseze un nou set de solutii care sa poata oferi clientilor servicii rapide de calcul si retea, mobilitatea sarcinii de lucru si a spatiului de lucru, vizibilitate completa si depanare cu efort minim in toate infrastructurile fizice si virtuale proprii la standarde fara precedent.


Pana in prezent, parteneriatul dintre Cisco, EMC si VMware a oferit produse si solutii revolutionare, printre care:
•Nexus 1000V – In 2009, VMware si Cisco au realizat un switch virtual distribuit de la Cisco, oferind administratorilor de retea posibilitatea de a simplifica gestionarea retelei intre mediile fizice si virtuale. De la introducerea acestuia, peste 6.000 de clienti au preluat licenta acestei solutii comune.
•Cisco UCS – In 2009, Cisco a introdus sistemul de calcul unificat (Unified Computing System – UCS), o noua platforma x86 care a simplificat radical gestionarea pentru sistemele de calcul, accesul la stocare, retele si virtualizari si este bine integrat in platforma VMware vSphere, oferind clientilor posibilitatea de a-si reduce cheltuielile de capital si operationale odata cu extinderea infrastructurilor virtuale si cloud.
•Infrastructura convergenta – Cisco si EMC, impreuna cu VMware si cu investitii de la Intel, au creat coalitia VCE in 2009, promovand trecerea spre infrastructura convergenta. Clientii din intreaga lume au apreciat importanta platformelor de infrastructura Vblock™ pentru accelerarea migrarii sarcinilor de lucru ale companiilor spre structuri cloud private si publice.
•Cisco VXI si VMware View – In 2012, Cisco si VMware au cooperat in vederea asigurarii unei solutii de colaborare unificata, valorificand infrastructura cloud VMware, VMware View si platformele Cisco UCS, Cisco Wide Area Application Services si Unified Communications pentru a facilita migrarea clientilor spre un mediu mai deschis, mobil si imersiv al spatiului de lucru in era post-PC.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite