Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Canon reînnoieşte parteneriatul cu WWF

05 Septembrie 2012



Canon Europe, lider mondial în soluţii de imagistică, a reînnoit parteneriatul cu World Wide Fund (WWF) pentru următorii trei ani. Astfel, Canon Europe devine partenerul foto/video al WWF International pentru conservarea naturii, oferindu-şi expertiza în soluţii de imagine pentru a ajuta WWF să înregistreze şi să promoveze conştientizarea stării mediului şi a schimbărilor climatice.
O parte semnificativă a parteneriatului este sprijinirea WWF în munca de conservare pe care o desfăşoară în zona arctică. Primul program Canon Europe în 2012 este sprijinirea expediţiei “Sailing to Siku – Voyage to the Last Icea Area”, o călătorie în zona arctică menită să adune noi informaţii şi să examineze soluţiile viitoare de management a arealului în care se presupune că gheaţa va rezista cel mai mult, în condiţiile schimbărilor climatice tot mai rapide.
Canon Europe este partener WWF International pentru conservarea naturii încă din 1998. Continuarea parteneriatului arată dedicarea Canon Europe pentru un viitor sustenabil, în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Ca urmare a proiectului recent WWF-Canon Polar Bear Tracker1, noua sponsorizare cuprinde sprijin pentru o serie de iniţiative dincolo de expediţia în Siku, inclusiv continuarea programului WWF-Canon Global Photo Network2 şi traininguri foto pentru echipa WWF.
Primul pas în expediţia “Sailing to Siku – Voyage to the Last Icea Area” a fost făcut la 24 iulie 2012. Nava Arctic Tern a plecat din Upernaviq (Groenlanda) şi a ajuns la destinaţia finală, Pond Inlet (Canada) la 1 septembrie. Expediţia este formată din experţi, oameni de ştiinţă, echipajul navei şi un fotograf profesionist ambasador al Canon Europe, şi va documenta această zonă, inclusiv prin cunoaşterea localnicilor. Publicul larg poate urmări progresul expediţiei online, pe site-ul www.lasicearea.org. Informaţii şi imagini vor fi publicate după prezentarea concluziilor, în toamna acestui an.
Totodată, Canon a oferit echipament profesional pentru a sprijini echipa în procesul de documentare foto şi video a expediţiei, punînd la dispoziţie o cameră Canon LEGRIA HF M52 Full HD cu Wi-Fi, o cameră profesională HD Canon XA10 de mână şi un aparat DSLR Canon EOS 5D Mark II.
Cyp da Costa, Brand and Sponsorship Director, Canon Europe: “Ne concentrăm pe creşterea gradului de conştientizare a problemelor de conservare, iar parteneriatul cu WWF International este o componentă cheie în angajamentul nostru pentru sustenabilitate. Suntem mândri să continuăm lucrul cu WWF International în calitate de partener foto/video pentru conservarea naturii, prin sprijinirea unei expediţiii al cărei scop este acela de a aduce noi informaţii despre ultima zonă îngheţată, respectiv una dintre cel mai puţin exploatate zone din lume.”
Clive Tesar, Head of Communications and External Relations WWF-Global Arctic Programme: “WWF şi Canon Europe împărtăşesc un scop comun pentru un viitor mai bun. Suntem încântaţi că relaţia noastră de lungă durată va continua şi că ambasadorul Canon Europe, fotograful profesionist Throsten Milse, ia parte la expediţia din ultima zonă îngheţată. Regiunea este extrem de importantă pentru un întreg ecosistem dependent de gheaţă, iar aceasta este o oportunitate importantă pentru a ne mări baza de cunoştinţe şi pentru a înţelege mai bine zona arctică şi oamenii de acolo, astfel încât să putem crea un plan pentru un viitor sustenabil – atât pentru oameni, cât şi pentru fauna sălbatică – într-o regiune atât de vitală.”
Expediţia “The Last Ice Area” s-a desfăşurat în trei etape: de la Upernaviq la Qaanaq, Groenlanda (24 iulie – 8 august); Qaanaq, Groenlanda – Grise Fiord, Canada (18 august); Grise Fiord – Pond Inlet, Canada (18 august – 1 septembrie).
Note:
1.WWF-Canon Polar Bear Tracker este un program prin care sunt urmăriţi în timp real o serie de urşi, în timp ce migrează în zona arctică. Localizarea lor este posibilă cu ajutorul unor zgărzi ce transmit datele, via satelit, către oamenii de ştiinţă, apoi devin publice pe site-ul dedicat. Astfel, WWF primeşte actualizări constante despre modul în care urşii se comportă în mediul arctic şi despre cum sunt afectaţi de schimbările climatice.
2.WWF-Canon Global Photo Network este o bază de date online, ce stochează zeci de mii de imagini digitale, disponibile pentru download în întreaga reţea WWF.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite