Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Microsoft a lansat Windows Server 2012, primul „Cloud OS“

05 Septembrie 2012



Microsoft a lansat oficial Windows Server 2012 (versiunea Release-to-Manufacturing), prezentat de către Satya Nadella, preşedintele Diviziei Servers and Tools Business, drept primul „Cloud OS“ şi cea mai importantă lansare din istoria companiei, pe zona de servere, mai importantă chiar decât introducerea pe piaţă a Windows NT. Conceput pentru a fi un element-cheie al strategiei Microsoft „Cloud OS“ şi pentru a permite companiei să câştige cotă de piaţă pe zona de virtualizare şi Data Center, Windows Server 2012 încorporează peste 300 de noi funcţionalităţi şi include concepte şi componente din Windows Azure (cu care oferă integrare nativă, precum si cu Microsoft System Center).Lansare survine în plin proces de tranziţie tehnologică, versiunea Windows Server 2003(care este incă foarte utilizată la acest moment, deşi între timp a fost lansat şi Windows Server 2008) apropiindu-se de finalul perioadei de suport (iulie 2015).
Conform oficialilor Microsoft, Server 2012 suportă 320 de procesoare logice şi 4 TB de memorie fizică per server, cu 64 de procesoare virtuale per maşină virtuală, fiecare scalabilă până la 1 TB de memorie, fără extra costuri. Discurile virtuale pot fi scalate până la 64 TB, un volum de 32 de ori mai mare decât oferă la momentul actual competiţia. Specialiştii de la Redmond susţin că noul OS aduce îmbunătăţiri majore în ceea ce priveşte sistemele de automatizare al managementului şi fiabilitatea. Windows Server 2012, spun oficialii Microsoft, va aduce o mare flexibilitate/scalabilitate în ceea ce priveşte funcţionarea şi gradul de încărcare al serverelor pentru că va permite migrarea sarcinilor între infrastructura proprie şi cea a unui provider extern atunci când este nevoie de resurse suplimentare.
Potrivit anunturilor, Windows Server 2012va fidisponibil in 4 versiuni: "Datacenter" şi "Standard" pentru categoria "large enterprises" (deja disponibil), şi "Essentials" si "Foundation" pentru categoria SMB (până la sfârşitul anului).
Analiştii financiari subliniază faptul că lansarea Windows Server 2012 reprezintă un eveniment importantpentru Microsoft, divizia Servers and Tools Business fiind a doua ca importanţă în ceea ce priveşte generarea de venituri (18,7 miliarde de dolari, la sfârşitul anului fiscal Microsoft, încheiat la 30 iunie).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite