Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Ceragon Networks investeşte un milion de euro într-un centru de cercetare-dezvoltare în Bucureşti

11 Septembrie 2012



Compania israeliană Ceragon Networks, furnizor de echipamente şi servicii pentru infrastructura companiilor de telecomunicaţii, a anunţat astăzi deschiderea unui centru de cercetare şi dezvoltare în Bucureşti. Centrul a fost inaugurat oficial în prezenţa Excelenţei Sale Dan Ben-Eliezer, ambasadorul israelian în România şi a ministrului român al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica. Investiţia iniţială pentru primul an de funcţionare al centrului Ceragon este de aproximativ un milion de euro şi include laboratoare avansate de dezvoltare şi testare. Centrul Ceragon Romania, care va face parte din echipa internaţională care se ocupă de dezvoltarea noilor soluţii de backhaul wireless de mare capacitate, are la ora actuală 16 ingineri angajaţi şi se estimează că, până la sfârşitul anului, îşi va dubla numărul de angajaţi.
Investiţia Ceragon este dovada faptului că România are toată infrastructura necesară pentru a deveni un partener real pe piaţa tehnologică globală şi aşteptăm cu nerăbdare să privim Ceragon cum creşte în Romania“, a declarat cu ocazia inaugurării centrului ministrul Dan Nica.
Tehnologia backhaul wireless utilizează dispozitive de comunicare wireless – precum microundele – pentru a face legătura între turnurile celulare şi sistemele publice de telefonie prin internet sau reţeaua privată a unei mari întreprinderi, a unei instituţii academice sau a unei agenţii guvernamentale. Reţelele backhaul wireless de mare viteză, o alternativă eficientă economică pentru fibrele optice, constituie mai mult de 50% din toate reţelele celulare de la nivel global şi pot accepta rate de biţi de până la câţiva Gb/s.


Ira Palti, Preşedinte şi Director General Executiv Ceragon Networks:
„Suntem entuziasmaţi de deschiderea noului centru de cercetare şi dezvoltare în Bucureşti, unde există un mare număr de experţi în inginerie. Alegem România datorită apropierii ei de toate centrele de cercetare şi dezvoltare ale Ceragon, datorită înaltelor sale standarde în educaţie şi datorită cultivării excelenţei, care sunt parte integrantă a ADN-ului Ceragon-ului“

Ceragon este cotată la momentul actual ca numărul unu mondial pe nişa „Wireless Backhaul Specialist“, fiind principalul vendor de soluţii de tipul „long haul“ şi numărul patru mondial în ierarhia „short haul vendor“. Compania are peste 430 de clienţi în 130 de ţări şi are prezenţă locală în 39 de ţări.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite