Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

How to Web, la a patra editie

11 Septembrie 2012



How To Web continuă seria evenimentelor anuale dedicate inovației și antreprenoriatului în tehnologie cu un nou eveniment ce va conecta antreprenori consacraţi și investitori cu antreprenorii aflați la început de drum, în căutarea accesului la o bază de cunoştinţe cât mai amplă. Cea de-a patra ediţie How To Web - cea mai mare conferință regională de antreprenoriat și tehnologie web din Europa de Sud-Est – va avea loc în zilele de 7 și 8 noiembrie, în București, la Crystal Palace Ballrooms.


„La ediția din acest an ne concentrăm asupra inovației și dezvoltării de produse web, precum și pe impactul pe care webul îl are asupra afacerilor tradiționale. Știm cu toții că România și întreaga Europă de Sud-Est au un potențial uman excelent din punct de vedere al capacității de dezvoltare de tehnologie. Vrem să punem la dispoziţia participanţilor cât mai multe unelte și informații necesare dezvoltării propriilor produse pentru piața internațională”, a declarat Bogdan Iordache, CEO How to Web.


Conferința How to Web 2012 este dedicată antreprenorilor și specialiștilor în tehnologie interesați de inovație și de crearea de produse, dar şi tuturor celor interesaţi de impactul pe care schimbările în tehnologie îl au asupra altor domenii.


„2012 a fost oarecum un an de bilant si ne-am gandit la modul in care putem creste impactul evenimentului in piata locala. Estimarea exporturilor IT&C romanesti in 2011 a fost de 0,5 miliarde de dolari. Cum putem sa trecem de la servicii la produse? Plecand de la aceasta idee, am creionat altfel structura si agenda evenimentului. Credem ca How to web va deveni un ambasador al inovatiei”, a adaugat Bogdan Iordache.


Participanţii la How To Web 2012 vor avea acces la peste 40 de speakeri, dintre care mai mult de 30 de peste graniţe, printre care antreprenori de succes, oameni de business şi, la fel ca la edițiile anterioare, investitori și reprezentanți ai acceleratoarelor web. Conferinţa se va desfăşura pe parcursul a două zile, fiind structurată în mai multe secțiuni dedicate business-ului web, tehnologiei și problemelor specifice dezvoltării de produse globale de către companiile din Europa de Sud-Est.


Dintre vorbitorii de marcă ce vor participa la How To Web 2012 îi amintim pe Phil Libin, CEO Evernote, companie de tehnologie mobilă a cărei valoare este estimată la peste un miliard de dolari și pe Leonard Brody, președinte al Clarity Digital, care a condus anterior startupul Onvia Canada la listarea pe bursa americană la 240 milioane de dolari și a fost nominalizat de două ori la premiile Emmy pentru inovație. De asemenea, vor fi prezenţi specialiști cunoscuți în tehnologie precum Hans-Christian Boos (aragoAG) sau Andrei Alexandrescu (Facebook), investitori recunoscuți în startup-uri de tehnologie, precum Max Niederhofer (Accel Parners) sau Jure Mikutz (RSG Capital). Alături de ei, vor participa şi antreprenori români de succes precum Radu Georgescu (Avangate şi Gecad), Alex Lăpuşan (Zitec) sau Lucian Todea (Soft32) și investitori români precum Irina Anghel, Andrei Pitiș și Adrian Gheară.


Programul Startup Spotlight dedicat inițiativelor antreprenoriale din Europa Centrală și de Sud-Est va avea loc în paralel cu conferința How to Web. Prin acest program, cele mai inovative 32 de startup-uri din regiune vor beneficia de workshopuri dedicate, prezentări publice în timpul conferinței, sesiuni de mentorat și întâlniri individuale cu reprezentanți ai acceleratoarelor și fondurilor de investiții. Startup Spotlight include și o competiție de echipe și proiecte antreprenoriale care va avea premii cash în valoare totală de 20.000 USD. Programul și competiția sunt organizate cu sprijinul companiei IXIA, care este partener principal al evenimentului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite