Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Intel prezinta strategia pentru noua generatie a centrelor de date

12 Septembrie 2012



Intel a prezentat in cadrul Intel Developer Forum (IDF), cea mai mare reuniune a dezvoltatorilor IT din lume, informatii despre Intel Intelligent Systems Framework si strategia companiei pentru noua generatie a centrelor de date.


In cadrul evenimentului, Diane Bryant, Intel Corporation Vice President si General Manager al Datacenter si Connected Systems Group, a oferit informatii cu privire la noi produse si initiative si a subliniat strategia Intel de a include permanent in planurile companiei nevoile utilizatorilor. Intel dezvolta tehnologii inovatoare care stau la baza dezvoltarii noii generatii de centre de date si echipamente IT.


Intel a anuntat de curand programul Intel Cloud Finder, care ajuta utilizatorii sa gaseasca mai rapid informatii cu privire la providerul potrivit de servicii cloud. Multi utilizatori sunt nerabdatori sa adopte cloud computing-ul, dar selectarea unui furnizor se dovedeste a fi o sarcina grea pentru multi, fiind necesara includerea in ecuatie a mai multor factori. Intel Cloud Finder simplifica procesul de selectie prin intermediul unui instrument online si a unor resurse care reduc durata cautarii. De asemenea, programul partajeaza cu utilizatorii ghiduri de folosire practice si strategii pentru lansarea unui cloud public.


Intel a colaborat cu cei mai mari provideri de servicii cloud pentru a putea realiza o evaluare precisa si corecta a serviciilor oferite. Evaluarea s-a facut pe baza unor criterii cheie precum securitatea, usurinta in folosire, calitatea, disponibilitatea, nivelui tehnologic si specificul business-ului oferit. In cadrul IDF, programul a fost lansat oficial, permitand astfel profesionistilor IT din domeniul enterprise sa il foloseasca pentru a face cautari, realiza comparatii sau achizitiona un serviciu de cloud public pentru compania lor.


Programul este functional, avand in portofoliu peste 13 furnizori de servicii de cloud de top, inclusiv Applied Innovations, Atos, AT&T, Expedient, GoGrid, Joyent, MetaScale, NaviSite, QTS, Rackspace, Saavis, SoftLayer, Tier 3 si Virtustream. Intel Cloud Finder este complementar programului Intel Cloud Builders, care a fost lansat acum doi ani cu scopul de a oferi arhitecturi de referinta pentru utilizatorii care doresc sa accelereze procesul de build-out al infrastructurii cloud.


Un element cheie din ecuatia „big data” este asa numitul „Internet of Things”. Previziunea Intel este ca pana in 2015 se vor conecta la Internet 15 miliarde de dispozitive. Pentru a se adresa acestei oportunitati si pentru a simplifica „Internet of Things”, Intel a anuntat Intel Intelligent Systems Framework. Framework-ul este un set de solutii interoperabile evoluate si a fost creat pentru a permite o conectivitate, un management si o securitate sporita pentru diferite dispozitive. Framework-ul elimina nevoia de integrare hardware si software si timpii morti necesari gasirii datelor importante care se afla pe sistemele inteligente.


Odata analizate, seturile complexe de date pot ajuta companiile sa isi creasca eficienta, sa isi imbunatateasca productivitatea si sa dezvolte servicii generatoare de venituri, oferind in acelasi timp consumatorilor o noua experienta de computing. Dintre companiile care suporta deja framework-ul amintim: Advantech, Arrow Electronics, Avnet, Axeda, Dell, Digi International, Kontron, McAfee, Portwell, WebHouse si Wind River.


Intel a anuntat, de asemenea, faptul ca lucreaza impreuna cu Amazon Web Services pentru a oferi prin intermediul serverelor cu procesoare Intel Xeon E5 servicii HPC (High Performance Computing) pentru analizarea datelor mari din cloud. Amazon Web Services a discutat de asemenea despre cum companii de dimensiuni diferite, precum NASA, YELP sau multi altii pot accesa clusterul de computing al Amazon, un supercomputer aflat in Top 500 la nivel mondial, folosind serviciul cloud public.


Noile procesoare Xeon pe 22nm
Intel a oferit de asemenea informatii despre doua noi procesoare Intel Xeon care urmeaza sa fie lansate si care vor intari fundatia Intel din cadrul centrelor de date:

-Intel a anuntat ca urmatorul update al familiei de procesoare Xeon E5, familie cunoscuta anterior sub numele de „Ivy Bridge-EP”, va consta in procesoare pe 22nm care vor include tranzistorii 3-D Tri-Gate. Productia noilor procesoare urmeaza sa inceapa in 2013 si vor oferi cea mai buna performanta din categorie, fiind eficiente energetic si beneficiind de caracteristici de securitate hardware precum Intel Secure Key.
-Bazate pe procesul de fabricatie pe 22nm, noua generatie de procesoare Intel Xeon E7, cunoscuta anterior sub numele de cod „Ivy Bridge-EX” este asteptata sa fie lansata in 2013. Noile procesoare vor avea performanta crescuta, vor fi fiabile si vor dispune de caracteristici de securitate precum Intel Secure Key si Intel OS Guard.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite