Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

AGER Business Tech a organizat primul simultan de şah desfăşurat cu ajutorul soluţiilor de videoconferinţă Cisco

18 Septembrie 2012



Primul simultan de şah organizat în România cu ajutorul sunei soluții de comunicare la distanță video de înaltă definiție Video şi-a desemnat câştigătorii. Atelierul de “Sah prin videoconferință”, a fost organizat de AGER Business Tech, la Straja în cadrul Taberei Internaționale Cangurul. Scopul atelierului a fost de a oferi elevilor şi profesorilor din tabără posibilitatea de a juca şah cu maestrul Daniel Savin care se afla la peste 350 km distanţă, în Bucureşti. Acest lucru a putut fi realizat cu ajutorul tehnologiei video High Definition oferite de Cisco, care a oferit participanţilor o experienţă video unică.
Tehnologia High Definition Cisco Video oferă contact vizual între participanţi, precum şi capacitatea de a permite utilizatorilor să transmită indicii non-verbale. Prin utilizarea camerelor video HD şi ecranelor multiple, jucătorii s-au văzut unul pe celalalt, au partajat informații şi au desfăşurat un dialog virtual fără limitări de tip spațial sau temporal. Pentru organizarea acestui atelier au fost folosite o serie de sisteme de videoconferinţă de înaltă definiţie de la Cisco, un codec C20 şi un sistem EX 90, care au oferit utilizatorilor calitate fidelă pentru interacţune şi colaborare naturală.
EX90 este un sistem de High Definition Video mobil de tip desktop care include un monitor de 24 inchi cu rezoluție Full HD și o interfață de 8 inchi, tactilă care permite controlul vieoconferinţei. Ex90 permite partajarea de informații instant, este foarte ușor de folosit, nefiind nevoie de cunoștinte tehnologice. Acesta se poate interconecta cu orice alt sistem asemănător, chiar și cu cele de dimensiuni mici, telefoane fixe, mobile sau apeluri prin internet. Avantajul acestui produs este posibilitatea utilizatorului de a participa la întâlniri sau şedinţe, direct de la biroul propriu. Camera video aferentă echipamentului EX90 este mobilă, putând fi rotită pentru a putea filma chiar și biroul utilizatorului, în cazul în care acesta dorește să arate celorlalţi participanţi materiale ajutătoare cum sunt desene, scheme sau grafice.
Posibilitatea rapidă de reconfigurare, ușurința în utilizare și montare, precum și securitatea oferită au contribuit la alegerea acestui sistem pentru organizarea evenimentului.
Utilizând comunicările video în timp real de la Cisco, factorii de decizie din diverse industrii iau decizii mai bune mai rapid. Instituţiile financiare, şcolile, medicii, producătorii şi mulţi utilizatori din alte industrii fac din sistemele video de la Cisco o parte esenţială a mediului lor de comunicaţii.Utilizând tehnologia zilelor noastre, realizarea unei videoconferinţe este la fel de simpă ca realizarea unui apel telefonic”, a declarat Irina Raducan, Key Account Manager Ager Business Tech.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite