Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Eveniment: Securitatea Cibernetică în anul 2012

24 Septembrie 2012



Oxygen Events în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu sprijinul CIO COUNCIL continuă seria evenimentelor CyberCafe, organizând conferinţa „Securitatea Cibernetică în anul 2012“, pe data de 26 septembrie şi va avea loc la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic. Seria de evenimente CyberCafe reprezintă un loc de întâlnire pentru profesioniştii din IT şi directorii de dezvoltare responsabili cu crearea, implementarea şi gestionarea unei strategii de securitate a informaţiilor, managementul riscului, guvernanţei, continuităţii, managementul afacerilor.



Acest eveniment a fost creat pentru a satisface nevoile profesioniştilor care lucrează în departamentele de securitate IT din instituţii financiare şi companii,şi reflectă problematicile şi situaţiile dificile cu care aceştia se confruntă zilnic. Managerii de risc din companii sunt în căutare de moduri de a minimiza expunerea la pierderile financiare rezultate din încălcarea securităţii informaţiei. Managementul securităţii informatice continuă să se adapteze la schimbarile rapide din mediul de afaceri, tehnologii şi ameninţări tot mai sofisticate. O strategie realistă este o componentă cheie a programului de securitate a informaţiilor şi este într-adevăr o provocare“, explică Ileana Ghica, directorul general al firmei organizatoare.
Acest eveniment a fost creat pentru a satisface nevoile profesioniștilor care lucrează în departamentele de securitate IT din instituţii financiare şi companii, şi reflectă problematicile şi situaţiile dificile cu care se confruntă zilnic. Managerii de risc din companii sunt în căutare de moduri de a minimiza expunerea la pierderile financiare rezultate din încălcarea securităţii informaţiei. Managementul securităţii informatice continuă să se adapteze la schimbarile rapide din mediul de afaceri, tehnologii şi ameninţări tot mai sofisticate. O strategie realistă este o componentă cheie a programului de securitate a informaţiilor şi este într-adevăr o provocare.
Valentin Vancea, CEO Asociatia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, consideră că: „Neimplementarea sau neaplicarea standardelor de securitate în mediul bancar poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra activităţii unei instituţii bancare, mergând de la riscurile comerciale inerente și până la problematici grave legate de retragerea aprobării date conducătorilor băncii, retragerea autorizaţiei de funcționare de către Banca Naţională a României, sau angajarea răspunderii materiale, civile, administrative sau penale a conducătorilor instituţiei şi a persoanelor responsabile de încalcarea legilor. Impactul neaplicării măsurilor de securitate pot fi de tip economic (pierderi financiare/operaţionale, pierderea clienţilor, faliment/încetarea unor activităţi, fraude, spălare de bani, tranzacţii eronate, compromiterea datelor), de conformitate (amenzi şi penalizări, retragerea licenţei, suspendări ale membrilor conducerii, litigii/dispute juridice) şi reputaţional (plângeri ale clienţilor, comentarii negative în media, scăderea încrederii clienţilor în produse sau companie, scăderea valorii acţiunilor sau rating-ului).“
Temele de discuţii se vor axa pe probleme de securitate cibernetică, interoperabilitate, iniţiative şi bune practici privind securitatea infrastructurilor critice de informaţii. La eveniment vom invita să participe experţi din domeniu, atât din sectorul public cât şi din sectorul privat, ce vizează impactul fraudelor şi al terorismului cibernetic în societatea mondială, bazate pe studii de caz, în vederea împărtăşirii bunelor practici şi a informaţiilor vitale privind cele mai recente tendinţe şi evoluţii în domeniul securităţii cibernetice.
Yugo Neumorni, MBA, CISA, IT Director, VIMETCO MANAGEMENT, precizează: „Securitatea unei ţări nu mai depinde doar de structurile militarizate. Războiul cibernetic şi terorismul cybernetic sunt realităţi recente şi orice entitate statală poate fi neutralizată informatic. România trebuie susţinută de specialiştii IT şi de o politică de securitate cibernetică naţională pentru a face faţă noilor tipuri de ameninţări.
La eveniment vor participa specialişti din toate domeniile: SRI, MCSI, ANCOM, Garda Financiară, MAE, MAI, Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, Servicii Speciale, MApN, ORNISS, ORDA, BSA, DIICOT - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Centrul de Coordonare a Protecției Infrastructurilor Critice, Poliţia Româna, bănci (managerii departamentelor de managementul riscului, securitatea datelor, audit, conformitate, ai departamentelor de prevenire a spălării banilor, ai departamentelor de carduri şi administratorii de sistem), societăţi de asigurări, instituţii financiare nebancare, companii de asigurări, piaţa de capital, piaţa de leasing, auditul informatic, companii naţionale, cabinete de avocatură, cabinete de consultanţă, companii IT care prezintă soluţii de securitate etc.
Prezentările şi dezbaterile vor fi susţinute de studii de caz.
Cîteva dintre temele propuse:
•Societatea Informatică- Incotro?
•Elementele-cheie necesare pentru planificarea unei strategii de securitate cibernetică
•Aplicaţii mobile & Securitatea cibernetică
•Social Media & Securitatea Cibernetică
•Cloud Computing & Recovery
•Governance, Risk Management & Compliance
•Combaterea atacurilor cibernetice împotriva sistemelor informatice
•Intensificarea luptei împotriva criminalității informatice la nivel internațional
•Vulnerabilitățile infrastructurilor critice naționale
•Tehnologia securităţii informatice în abordare europeană
•Transferul de tehnologie și dezvoltarea locală
•Incidenţa atacurilor informatice asupra internetului
•Securitatea cibernetică din perspectiva securității naționale
•Inteligența artificială și teoria complexității în managementul securității.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite