Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Microsoft creeaza oportunitati pentru tineri prin YouthSpark

25 Septembrie 2012Microsoft a anuntat o noua initiativa globala numita YouthSpark, prin care compania isi propune sa creeze oportunitati pentru 300 de milioane de tineri din 100 de tari in urmatorii 3 ani.
Prin YouthSpark, Microsoft va dedica majoritatea sponsorizarilor organizatiilor nonprofit ce urmaresc implementarea de programe de dezvoltare a tinerilor din lumea intreaga.
Ca parte a acestei initiative, Microsoft lanseaza o serie de noi programe civice:
-Give for Youth, un portal pentru donații (donația minima este de 10 dolari) creat pentru a strange fonduri pentru organizatiile non-profit care sprijina cauzele tinerilor din intreaga lume
-Microsoft YouthSpark Hub, un spatiu online unde oamenii pot explora si accesa toate serviciile, programele si resursele pentru tineri oferite de Microsoft si partenerii sai non-profit
-Microsoft Innovate for Good, o comunitate globala online care permite tinerilor sa colaboreze, sa se inspire unii de la altii si sa se sprijine unii pe altii cu ajutorul tehnologiei, pentru a schimba lucruri în comunitatile din care fac parte


Initiativa Microsoft va fi pusa in aplicare cu sprijinul organizatiilor non-profit din intreaga lume, printre care organizatii mondiale precum GlobalGiving Foundation, TakingITGlobal, Telecentre.org Foundation and the International Youth Foundation, și organizatii regionale, precum Silatech in Orientul Mijlociu, The Trust for Americas in America Latina, AIESEC International in Europa, si ASEAN Foundation in Asia.
Un raport al International Youth Foundation, publicat în martie 2012, a aratat ca aproximativ 75 de milioane de tineri la nivel mondial erau șomeri în 2011.
„Educatia, angajabilitatea si antreprenoriatul sunt principalele directii pe care le urmarim in cadrul companiei, prin programe noi sau prin imbunatatirea programelor existente. In plus, continuam sa punem in valoare programe si initiative Microsoft din zona educationala, e.g. Office 365 pentru Educatie, acces gratuit la tehnologie pentru studenti si profesori in scop educational, Imagine Cup sau Skype in educatie.
Romania a furnizat idei de proiecte si bune practici in pregatirea acestui program, ca urmare a colaborarilor pe care le-am avut in ultimii ani cu organizatii precum TechSoup, Education for Open Society sau Junior Achievement”, a declarat Todi Pruteanu, director de comunicare Microsoft Romania.


In 2011-2012, Microsoft Romania a sustinut TechSoup in implementarea Restart Romania si Restart in Educatie. Programele au implicat mii de tineri – tineri din societatea civila, tineri cu pregatire tehnica – in provocarea de a schimba societatea si sistemul educational cu ajutorul tehnologiei.
In aprilie 2012, Microsoft a anuntat un grant de 100.000 de dolari acordat Junior Achievement, Education for Open Society si TechSoup, pentru a dezvolta competentele digitale si antreprenoriale ale 4.500 de tineri.

„Impreuna cu Microsoft, mizam pe resurse ce sunt inca insuficient puse in valoare: spiritul civic, inteligenta tinerilor romani si capacitatea lor de a colabora pentru cauze comune. Initiative precum Restart Romania – relansata pe 19 septembrie 2012 – nu fac decat sa creeze contexte in care tinerii propun solutii la probleme punctuale din societatea romaneasca. Actorii schimbarii sunt tinerii, iar noi suntem bucurosi sa fim alaturi de ei”, spune Radu Motoc, Director Executiv, TechSoup Romania.
Conform Eurostat, aproape unul din patru tineri romani sub 25 de ani nu au un loc de munca si problema pe care societatea o are de rezolvat, in ansamblu, este complexa.
Prin Microsoft YouthSpark, prin programele continuate in educatie si initiativele centrate pe performanta IMM-urilor, Microsoft ofera astfel tinerilor romani oportunitati de dezvoltare, angajabilitate si antreprenoriat.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite