Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Strategiile şi obiectivele autorităţilor locale în securitatea IT

26 Septembrie 2012



Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, a participat la conferinţa „Securitatea Cibernetică în anul 2012“, organizată de Oxygen Events în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor şi CIO Council România. Ministrul Nica a abordat în discursul „Preocupări ale societăţii informaţionale pentru implementarea măsurilor de securitate cibernetică“ subiectul strategiei de securitate a MCSI, precizând că ministerul nu agrează ideea auditării nivelului de securitate al sistemelor informatice publice de către un organism guvernamental.



O temă abordată, indirect, şi de către Valentin Vancea, CEO-ul nou-înfiinţatei Asociaţii Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informatice, dar şi de Liviu Nicolescu, directorul general al CERT-RO (Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică), care funcţionează începând de anul trecut ca autoritate de control şi intervenţie în domeniul securităţii cibernetice în România.
O cea de a treia poziţie în această problemă a fost prezentată de către Aurelian Tolescu, director în cadrul SRI, instituţie în cadrul căreia funcţionează Centrul Naţional Cyberint, care are misiunea asigurării protecţiei în cazul unor atacuri informatice şi cooperează cu toate celelalte instituţii cu competenţe în domeniul apărării securităţii cibernetice. Reprezentantul SRI a precizat că, săptămânal, în cadrul Cyberint sunt semnalate peste 1 milion de evenimente informatice.
O abordare pragmatică, susţinută prin recomandări concrete către industria financiar-bancară, larg reprezentată în audienţă, a avut directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, gral. ing Marcel Opriş. Directorul STS a argumentat necesitatea identificării unor soluţii cât mai adecvate de a răspunde la necesităţile reale ale cetăţenilor.
În cadrul celei de a doua sesiuni a conferinţei, au fost prezentate şi dezbătute probleme specifice întâmpinate în managerierea departamentelor de securitate, conformitate, audit etc. Evenimentul s-a încheiat cu o masă rotundă în cadrul căreia temele de discuţii s-au axat pe problemele de securitate, interoperabilitate, iniţiative şi bune practici privind securitatea infrastructurilor critice de informaţii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite