Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Intel a anuntat castigatorii competitiei Intel Business Challenge Europe 2012

28 Septembrie 2012



Intel Corporation a anunţat castigatorii Intel Business Challenge Europe 2012, o competiţie ce premiaza cele mai bune planuri de business din domeniul tehnologiei, ajutand astfel la identificarea si sprijinirea celor mai buni studenţi si absolvenţi cu spirit antreprenorial. Impreuna cu European Forum for New Ideas (EFNI), care aduce laolalta politicieni, academicieni si oameni de afaceri pentru a discuta viitorul Europei, Intel Business Challenge Europe are ca scop modelarea viitoarei generaţii de antreprenori si sprijinirea inovaţiei prin identificarea si ajutarea tinerilor sa isi transforme ideile in planuri de afaceri.


Echipele castigatoare au imparţit cei 50.000 de dolari oferiţi de Intel. Premiile au fost acordate de Jerzy Buzek, fost Presedinte al Parlamentului European, si de Christian Morales, Vicepresedinte si General Manager pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Intel Corporation. Echipele castigatoare vor reprezenta Europa la competiţia internaţionala Intel Global Challenge 2012, care va avea loc la Universitatea Berkeley din California in noiembrie. Echipele au fost alese de un juriu format din oameni de afaceri, academicieni, experţi din industrie, acestea trebuind sa prezinte juriului o soluţie tehnologica dezvoltata de ei, capabila sa devina un business de succes.


Premiul intai, in valoare de 25.000 de dolari, a fost acordat echipei Biosyntia din Danemarca (foto). Proiectul echipei ajuta companiile producatoare de produse chimice sa faca trecerea spre folosirea de metode biochimice, reducand in acelasi timp costurile si emisiile de carbon.



Echipa din Bulgaria, Imagga, a castigat premiul al doilea, in valoare de 15.000 de dolari, pentru dezvoltarea unei serii de produse care realizeaza in mod automat procesarea de imagini in cloud.


Al treilea premiu, in valoare de 5.000 de dolari, a fost castigat de echipa din Suedia, Black Silicon Solar, pentru dezvoltarea unui sistem care produce tehnologii nano dedicate celulelor solare. Aceasta soluţie ar putea face ca industria energiei solare sa concureze in urmatorii ani cu cea a combustibililor fosili.


Echipa SmartSwitch din Franţa a primit premiul „Investor” pentru dezvoltarea unui switch wireless alimentat doar de caldura corpului uman.


„Inovaţia este piatra fundamentala a secolului 21, asadar este crucial sa gasim modalitaţi de a impulsiona spiritul antreprenorial. Aflat la a saptea ediţie, Intel Business Challenge Europe demonstreaza ca daca lucram cu ONG-urile, cu mediile universitare si cu guvernele locale le putem permite tinerilor sa devina viitorii creatori de job-uri”, a declarat Christian Morales, Vicepresedinte si General Manager pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Intel Corporation.


Echipele castigatoare au fost alese din 4.000 de aplicaţii si au participat la peste 20 de competiţii afiliate. Cele 24 de echipe din finala au trecut peste mai multe runde, care le-au adus in competiţia de la Sopot. Toate echipele participante au primit ajutor si sfaturi pentru a-si defini ideile, crea planuri viabile de business si perfecţiona prezentarile pentru a atrage finanţare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite