Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Bitdefender furnizeaza aplicatia gratuita USSD Wipe Stopper

28 Septembrie 2012



Bitdefender anunta disponibilitatea unei aplicatii gratuite ce impiedica atacatorii sa stearga de la distanta toate datele din terminalele cu Android, folosindu-se de vulnerabilitatea USSD descoperita recent pe acest sistem de operare.


In cursul acestei saptamâni a fost descoperita o vulnerabilitate ce afecteaza terminalele cu Android si care ar permite unui atacator sa declanseze de la distanta diverse comenzi, ce pun milioane de utilizatori de smartphone-uri in pericol de a-si pierde datele. Publicitatea iscata in jurul acestei vulnerabilitati creste probabilitatea unui atac, cu atât mai mult cu cât exploatarea sa nu necesita cunostinte tehnice deosebite.


Aplicatia Bitdefender USSD Wipe Stopper, disponibila gratuit pe Google Play notifica utilizatorul ca este pe cale sa activeze un proces periculos care duce la pierderi de date.


„In momentul când vulnerabilitatea a iesit la lumina specialistii Bitdefender s-au pus in miscare si au dezvoltat cea mai buna solutie de protectie care exista in acest moment pe piata – Bitdefender Wipe Stopper. Este gratuita, deci o recomandam tuturor utilizatorilor de Android’’, spune Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite