Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

TRENDnet lansează un nou router wireless pentru segmentul entry level

02 Octombrie 2012



TRENDnet, producător de echipamente de rețea cu şi fără fir , anuntă disponibilitatea noului router wireless N150(TEW-712BR), un model entry level capabil să transmita fară întreruperi continut HD către televizor chiar şi în timp ce navighezi pe internet.
TEW-712BR este construit să ofere performanţe maxime utilizatorilor de internet ce locuiesc într-o casă de dimensiuni medii, realizând prin intermediul celor patru porturi Ethernet din dotare o legătură stabilă cu dispozitive precum PC-uri, unităţi NAS sau imprimante. Oferind o viteză de transfer wireless de 150 Mbps - acceaşi viteză de transfer întâlnită la plăcile de reţea din marea parte a tabletelor, telefoanelor şi laptop-urilor disponibile pe piaţă - noul N150 permite vizionarea fără întreruperi a filmelor HD direct de pe orice dispozitiv wireless multimedia legat la reţea. TEW-712BR pune accent pe securitate, fiind dotat cu cele mai noi protocoale de criptare disponibile în momentul de faţă.
Uşurinţă în utilizare
Alături de ghidul de instalare intuitiv ce te ajută să configurezi o reţea wireless în doar câţiva paşi, noul echipament TRENDnet vine dotat şi cu opţiune WPS (Wi-Fi Protected Setup) ce permite crearea unei conexiuni wireless stabilă în doar câteva secunde. Pentru realizarea acestei conexiuni nu trebuie decât să apeşi butonul WPS de pe router, să procedezi la fel pentru adaptorul wireless compatibil şi să confirmi că vrei să te conectezi la dispozitiv. Imediat ce aceşti paşi au fost realizaţi, cele două componente fac schimb de informaţii şi crează automat o legatură wireless stabilă.
Control absolut asupra reţelei
Interfaţa de configurare permite utilizatorului să gestioneze precis toate dispozitivele conectate, să restricţioneze accesul la pagini de internet sau să blocheze accesul la anumite tipuri de fişiere. Astfel, TEW-712BR îţi permite să creezi o listă de dispositive (telefoane, tablete, imprimante sau notebook-uri) ce au permisiunea de a se conecta la reţea - reducând substanţial riscul de a avea utilizatori nedoriţi în reţeaua wireless.
Pentru a monitoriza activitatea din reţea, TEW-712BR deţine un jurnal care înregistrează în timp real ce dipozitive sunt conectate, activitatea sistemului, performanţele la pierderea pachetelor de date şi eventualele atacuri de pe internet. Pentru vizualizarea acestora din orice locaţie, router-ul oferă posibilitatea de a le transmite automat fie zilnic, fie săptămânal catre o adresă de email.
Suport open source
TRENDnet sprijină comunitatea open source prin intermediul acestui router. Dezvoltatorii Linux și open-source pot accesa codul acestui router de aici: openwrt.org.
Eficienţă energetică
Tehnologia GREENnet de la TRENDnet creşte eficienţa la rutarea wireless pentru toate etapele de conectare, rezultând astfel o economie în energia consumată de până la 50%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite