Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Studiu HP: Administrarea inteligentă a riscurilor este esențială în contextul actual de securitate

02 Octombrie 2012



Conform unui studiu global efectuat de Coleman Parkes Research și comandat de HP (”HP Research: Security and Risk Management,” Coleman Parkes Research), organizațiile își cresc nivelul de proactivitate în ceea ce privește securitatea, acordând o mai mare atenție informațiilor strategice, de guvernare și de securitate. Aproximativ trei sferturi (71%) dintre managerii și specialiștii IT intervievați au declarat că persoana care se ocupă de securitate în organizația lor are contact direct cu consiliul director al companiei. Mai mult, informațiile strategice devin un subiect de interes, 82% dintre respondenți indicând faptul că sunt interesați de măsurile de securitate SIEM (Security Information and Event Management).
Totuși, studiul a indicat și faptul că este acordată o mai mare atenție măsurilor reactive de securitate decât celor proactive. De exemplu, peste jumătate dintre respondenți au spus că resursele financiare și de timp alocate măsurilor reactive de securitate depășesc valoarea investițiilor în măsuri proactive. Mai puțin de jumătate (45%) au o strategie de administrare a riscurilor informaționale, iar 53% consolidează manual rapoartele de administrare a riscurilor informaționale sau nu măsoară deloc riscurile, acest lucru împiedicându-i să anticipeze proactiv amenințările.
De asemenea, managerii intervievați și-au exprimat îngrijorarea față de faptul că noile tehnologii ridică probleme de securitate noi și complexe. Operarea în cloud rămâne una dintre îngrijorările majore în ceea ce privește securitatea, însă studiul sugerează faptul că problema este una de educație mai degrabă decât una de natură tehnologică. Majoritatea respondenților au spus că cele mai mari provocări privind mediul cloud provin din lipsa de înțelegere a cerințelor de securitate (62%) sau din achiziționarea de servicii fără o verificare prealabilă a furnizorului (55%). Cu toate acestea, două treimi dintre respondenți sunt de părere că serviciile cloud pot fi la fel de sigure precum locațiile centrelor de date unde sunt găzduite.
Principalele tendințe care cresc complexitatea administrării securității organizaționale includ:
Mobilitatea: Aproape trei sferturi (73%) dintre respondenți au indicat dificultăți în privința administrării dispozitivelor centrale, în timp ce mai mult de jumătate dintre aceștia (51%) au indicat faptul că proliferarea dispozitivelor mobile crește riscul pierderii sau furtului de date.
Volumul mare de date: Aproximativ două treimi (66%) dintre respondenți au menționat dificultăți privind protejarea și consumul volumelor mari de date.
Administrarea identităților: Respondenții au identificat protecția datelor (74%) și guvernarea identităților (69%) ca fiind cele mai mari probleme în administrarea identităților.
Atacurile prin intermediul sistemelor de imprimare: Deși securitatea datelor reprezintă o prioritate, 68% dintre respondenți nu dispun de soluții de securitate a sistemelor de imprimare, ceea ce îi face vulnerabili în fața intruziunilor și utilizării neautorizate a documentelor imprimate.
Apariția numeroaselor inovații tehnologice favorizează creșterea complexității, persistenței și impredictibilității amenințărilor. Pentru a face față acestor amenințări complexe, organizațiile trebuie să adopte o abordare proactivă și sustenabilă a administrării riscurilor informaționale. Soluțiile HP de securitate inteligentă îi ajută pe clienți să evalueze, transforme, optimizeze și administreze mediile organizaționale pentru a-și proteja cele mai valoroase resurse.

Metodologie
Studiul a fost realizat de Coleman Parkes Research pentru compania HP, pe baza a 550 de interviuri aplicate managerilor și specialiștilor IT din companii mari (cu peste 1.000 de angajați) și companii mijlocii (cu 500-1.000 angajați). Interviurile au fost efectuate prin telefon în iulie 2012. Regiunile incluse au fost America de Nord (Statele Unite și Canada), Europa și Orientul Mijlociu (Cehia, Franța, Danemarca, Germania, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit al Marii Britanii), Asia Pacific (Australia, China, India, Japonia și Coreea de Sud) și America Latină (Brazilia și Mexic).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite