Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

AMD anunţă a doua generaţie procesoare accelerate seria A

03 Octombrie 2012



AMD a anunțat disponibilitatea celei de-a doua generații de procesoare accelerate (APU-uri) AMD Seria A dedicată PC-urilor desktop, de mici dimensiuni și home theater. Noile APU-uri se adresează pasionaților arhitecti de PC-uri (DIY), gamerilor mainstream și revânzătorilor ce doresc să iși upgradeze infrastructura PC-ului cu performanță la un preț accesibil, grafică discretă, mai multe nuclee și viteze mari de procesare.
Cea de-a doua generație de APU-uri AMD Seria A pentru desktop este disponibilă la prețuri între 55$ și 122$ USD. Comparativ cu oferta competiției pentru aceeași categorie de preț, noile APU-uri oferă o metodă ușoară de upgrade bazată pe o infrastructură stabilă de socket2. Utilizatorilor de APU-uri AMD li se oferă acces către AMD App Zone și o listă completă de aplicații accelerate ce sustin toată puterea APU-ului. Având suport hardware accelerat pentru DirectX® 11 pe grafică AMD Radeon și o experientă captivantă oferită de tehnologia AMD Eyefinity, APU-urile Seria A sunt soluția ideală pentru sisteme ce rulează Microsoft Windows 8 și Windows 7.
Noul APU AMD Seria A este ideal pentru oricine caută un nou desktop sau PC home theater cu un raport pret/performanță de top,” spune Leslie Sobon, vice-președinte corporate, produse și componente desktop, AMD. “Combinația de viteză de procesare, număr mai mare de nuclee și grafica discretă de pe noua Serie A, face acest APU o platformă excelentă pentru gameri și entuziaști.

Mai multe nuclee, mai multă viteză, mai multă valoare
Cea de-a doua generație de APU-uri AMD Seria A oferă performanțe sporite și mai multe capabilități decât cea precedentă:
•Performanța dublă per watt; peste 700 GFLOPs de performanță3
•Frecvențe maxime de până la 4.2GHz
•CPU deblocat cu software-ul AMD OverDrive™ pentru performanțe4 overclock extreme, de până la 6.5 GHz
Datorită faptului că procesorul și unitatea grafică folosesc tehnologie AMD Turbo Core 3.0, performanțele celei de-a doua generație de APU-uri AMD Seria A sunt îmbunătățite prin posibilitatea de creștere automată a frecvențelor GPU și CPU. Utilizatorii PC în căutare de control suprem asupra setărilor detaliate ale sistemelor lor, pot folosi AMD OverDrive pentru overclock asupra procesorului și unității grafice și își pot mări și frecvența memoriei pentru o experiență de joc superioară.

Gaming și Video mai bune, cu AMD Radeon™ Graphics
Cea de-a doua generație de APU-uri AMD Seria A include grafica discretă, de inaltă performanță AMD Radeon™ HD 7000. Aceste APU-uri consolidează imaginea AMD de lider în domeniul gaming-ului, având o îmbunătățire semnificativă față de generația anterioară, atât în cazul performanței procesorului, cât și în cel al unității grafice și prezentând suport pentru:
•Tehnologia AMD Eyefinity – Singura tehnologie multi-monitor ce poate transforma 4 monitoare într-o singură suprafață, pe Windows 8. Pentru prima dată, această tehnologie captivantă este disponibilă folosind doar un APU, nemaifiind nevoie de o placă grafică separată.
•Grafica DirectX® 11 de înaltă performanță, capabilă să ofere gaming 1080p pentru un nivel de detaliu apropiat de realitate.
•AMD Radeon™ Dual Graphics ce sporește performanțele cu până la 75%, atunci când se adaugă și o placă grafică discretă, alături de APU6. AMD Radeon™ Dual Graphics oferă și suport pentru DirectX® 9 și 10, pentru jocuri mai vechi și utilizează profile AMD CrossFire™ pentru update-uri mai ușoare.

Ușor de upgradat
Cea de-a doua generație de APU-uri AMD Seria A combină arhitectura CPU AMD “Piledriver” de ultimă generație cu grafica AMD RadeonTM 7000 pe noua infrastrucură a plăcii de bază FM2, pentru a livra o serie de noi capabilități și o experiență vizuală excelentă, toate pe o platformă ce va mai putea fi upgradată pe viitor.
Sunt disponibile trei chipset-uri pentru plăci cu socket FM2, fiecare având diferite calități: AMD A55, A75 și A85X. Aceste chipset-uri suportă Profile AMD de Memorie ce permit memoriei grafice frecvențe de 1866MHz, boost de până la 266MHz pentru performanțe sporite.



Tags: AMD, APU, AMD Seria A

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite