Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Infineon Technologies a investit in Romania peste 100 milioane de euro din 2005

04 Octombrie 2012



Infineon Technologies marchează în 2012 șapte ani de activitate în Romania, reprezentând investiții de peste 100 de milioane de euro în oameni și în mijloace fixe, mai mult de 250 de ingineri români și o suprafață totală de aproximativ 5.000 de metri pătrați încluzând spații de birouri, laboratoare de cercetare și echipamente avansate de măsurare.


Infineon Technologies Romania (IFRO) a fost înființată în 2005, îndeplinind funcțiile unui centru de cercetare și dezvoltare, și formează alături de centrele din Graz și Villach (Austria), Munchen (Germania) și Padova (Italia) rețeaua de centre de cercetare și dezvoltare a grupului Infineon Technologies AG în Europa.
În ianuarie 2006, la deschiderea oficială a centrului, IFRO număra 60 de ingineri și o suprafață totală de aproximativ 2.200 de metri pătrați.
În șapte ani, IFRO a crescut rapid asumându-și constant noi responsabilități de cercetare și dezvoltare pentru întreg grupul Infineon, devenind și unul dintre liderii din industria locală de semiconductori.


La conferinta de presa organizata cu ocazia marcarii celor sapte ani de activitate ai Infineon Technologies Romania a fost prezenta si Monika Kircher, CEO Infineon Technologies Austria, care a avut un rol cheie în infiintarea Infineon Technologies Romania.
„In 2003 am inceput cautarile pentru deschiderea unui centru R&D in Europa de Est, in Rusia si Bulgaria, dar ne-am oprit la Romania. Echipa din Austria care a fost responsabila cu deschiderea centrului R&D din Romania a fost desemnata echipa anului la nivel mondial in Infineon. Centrul din Romania a cunoscut cea mai rapida ascensiune in istoria centrelor R&D Infineon, ceea ce explica interesul deosebit pe care il are compania pentru Romania”, a declarat Monika Kircher.


„Unul dintre numeroasele motive pentru alegerea României ca locație pentru noul nostru centru de cercetare și dezvoltare a fost infrastructura, proximitatea universității și potențialul uriaș reprezentat de instruirea existentă, care oferă o bază solidă pentru a răspunde nevoii Infineon de a recruta ingineri de dezvoltare înalt calificați. În plus față de avantajele legate de costuri, am identificat și o puternică orientare a autorităților pentru sprijinirea sectorului high-tech. Dacă această impresie pozitivă se confirmă în practică, previzionăm un potențial substanțial pentru extinderea centrului în viitor”, a explicat la acel moment Dr. Reinhard Ploss, noul CEO al Infineon Technologies AG începând cu 1 octombrie 2012.


Începând cu 1 ianuarie 2012, IFRO are un nou Vicepreședinte și Director General, Dr. Jihad Haidar:
„Obiectivul meu este să conduc IFRO astfel încât să fie cu un pas înainte în ceea ce privește inovarea și excelența în execuție. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie de cea mai bună expertiză tehnică și de un leadership performant pentru a crea condiții pentru ca inginerii să se dezvolte și să crească în interiorul companiei. Obiectivul nostru general pentru anul 2012 este să continuăm să executăm proiecte de cea mai bună calitate, să menținem partenerii de business mulțumiți și să motivăm angajații pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a companiei.”
Între anii 2005 și 2006, IFRO a investit 5 milioane de euro pentru trainingul primilor 60 de angajați. Acest efort a fost continuat de-a lungul celor șapte ani, Infineon investind peste un sfert de milion de euro pe an în dezvoltarea de competențe și abilități, prin traininguri tehnice, programe de dezvoltare pentru așa numitele „soft skills”, precum și programe de coaching și mentorat adresate inginerilor și managerilor deopotrivă.


O altă prioritate a companiei este reprezentată de sprijinul acordat mediului academic din România, pentru dezvoltarea de competențe la nivel local, prin parteneriate cu principalele universități din România pe care IFRO le-a demarat începând chiar cu anul 2005: Universitatea Politehnica București, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iași), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea Transilvania (Brașov). IFRO a instalat laboratoare echipate în cadrul Universității Politehnica București și a Universității Tehnice Gheorghe Asachi (Iași), pentru a da studenților posibilitatea de a proiecta chipuri și a aplica ceea ce învață. În plus, IFRO susține o altă inițiativă care să permită universităților, în viitorul apropiat, să producă chipuri și apoi să le testeze împreună cu studenții lor.


„In Austria si Germania intampinam probleme in a atrage studentii potriviti sa lucreze in Infineon si de aceea suntem bucurosi ca tinerii din Romania pot lucra nu numai in Romania la Infineon, ci si in alte locatii Infineon”, a precizat Monika Kircher.


În medie, 20% din angajații actuali ai IFRO sunt studenți, numărul acestora crescând în perioada verii când procentul lor ajunge la 25% din totalul angajaților, datorită stagiilor pe care IFRO le oferă în cadrul parteneriatelor cu universitățile. De asemenea, Infineon contribuie și la extinderea programei universitare, sponsorizează programe de master și doctorat în microelectronică și domenii conexe, invită experți Infineon în România pentru a susține prelegeri și seminarii speciale. În plus, ingineri seniori din cadrul IFRO susțin și ei prelegeri de proiectare de chipuri în cadrul Universității Politehnica București și a Universității Tehnice Gheorghe Asachi (Iași).


IFRO susține cea de-a 43-a ediție a Conferinței europene de dispozitive semiconductoare (European Solid-State Device Research Conference – ESSDERC) și cea de-a 39-a ediție a Conferinței europene de circuite integrate (European Solid-State Circuits Conference – ESSCIRC) care se vor desfășura la București în septembrie 2013.
Discursul de deschidere a conferintei va fi sustinut de noul CEO al Infineon Technologies AG, Dr. Reinhard Ploss.


Conferințele sunt organizate de un consorțiu format din Universitatea Politehnica București (organizator principal), Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iași). Conferințele ESSDERC și ESSCIRC reprezintă un forum pentru prezentarea și discutarea celor mai recente inovații privind dispozitivele semiconductoare și circuitele integrate și este pentru prima dată când acestea se desfășoară în Europa de Est. Dr. Michael Neuhäuser (Vicepreședinte Infineon Technologies AG și fost Director General al IFRO) este președintele conferințelor și s-a implicat activ împreună cu instituțiile academice pentru aducerea acestora la București.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite