Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Nou country manager la D-Link Romania

04 Octombrie 2012



Ognian Dantchev a fost numit Country Manager D-Link România și Bulgaria. Ognian Dantchev are o experiență de peste 17 ani în industria IT, timp în care a colaborat cu companii de renume internațional precum Intel, Hewlett-Packard sau Microsoft. In ultimul an a contribuit semnificativ la dezvoltarea operațiunilor companiei D-Link pe piața din Bulgaria.




„D-Link are o poziție puternică în retailul românesc, pe segmentul de consumer și SMB, mulțumită routerelor wireless și switch-urilor livrate pieței. Pentru viitor, ne propunem consolidarea prezenței în domeniul soluțiilor pentru afaceri. De pildă, în telecom/ISP în ceea ce privește infrastructura: FMC, mobile broadband, mobile solutions, aplicații multimedia și fix-mobile convergence. Și piața de IP Surveillance este de interes, noi oferind o gamă foarte largă de camere IP, serviciile mydlink Cloud, switch-uri cu PoE și storage, și de asemenea datacenter 10GB Ethernet. Vom lucra in continuare cu partenerii nostri, carora le punem la dispozitie un nou portal, in care vor regasi toate informatiile de care au nevoie”, a declarat Ognian Dantchev, Country Manager D-Link Romania si Bulgaria.


Înfiinţată în 1986, D-Link a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 1.103 milioane dolari. Cifra de afaceri realizată în Europa a reprezentat 22% din totalul vânzărilor D-Link la nivel global în 2011. Cu peste 2.700 angajaţi în 190 birouri din 67 ţări, D-Link are acum depozite regionale în 15 țări, peste 300 angajați în R&D și 38 centre de RMA la nivel internațional. Conform rapoartelor oficiale publicate de compania de analiza Gartner în martie 2012, D-Link a devenit unul dintre cei mai importanți producători de echipamente de rețea din lume, înregistrând o cotă de 30% pe piața soluțiilor Wireless LAN și 27% în Ethernet Switching.


Portofoliul de produse al companiei include numeroase soluții pentru segmentul consumer și locuința digitală, soluții pentru afaceri - menționăm aici gamele pentru switching, securitate, wireless, IP surveillance și storage - și pentru mobile & service providers.


În ultimii ani, D-Link și-a consolidat prezența în Europa Centrală și de Est, în Polonia, Cehia şi Ungaria, şi în mod special România şi Bulgaria, care au devenit foarte importante pentru D-Link în regiune.
În România, reprezentanța s-a deschis în anul 2005 la București.


Ognian Dantchev a prezentat noua strategie D-Link pentru Cloud, respectiv Cloud-ul personal pentru managementul independent al rețelei, de pe telefonul mobil. Viziunea D-Link pentru Cloud constă în furnizarea de servicii integrate, alături de toate dispozitivele conectate la Internet, oricând și din orice locație: pentru utilizatorii casnici (personal Cloud), companii (business Cloud) și service provider (Personal/Business/Infotainment Cloud).
Elementul central în ceea ce privește managementul cloud-ului personal și al echipamentelor din gama D-Link pentru Cloud este portalul mydlink. Aplicațiile mydlink pentru iPhone, iPad și dispozitivele cu Android completează portofoliul de produse; servicii adiționale corespunzătoare sunt déjà în lucru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite