Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Olympus extinde gama PEN si oferta Micro Four Thirds

05 Octombrie 2012



Olympus a anunţat lansarea a două noi modele din seria cu obiective interschimbabile PEN, patru noi obiective pentru sistemul Olympus Micro Four Thirds, brandul STYLUS şi modelul lider din zona de camere compacte, XZ-2.
Modelele PEN: E-PL5 & E-PM2
Olympus a integrat în seria de camere PEN impresionantul senzor Live MOS disponibil pe modelul Micro Four Thirds premiat, OM-D. Rezultatul se concretizează în noile camere PEN Lite (sau E-PL5) şi PEN mini (E-PM2), care combină cea mai bună calitate a imaginii din această clasă cu designul remarcabil care a transformat seria PEN într-o necesitate pentru entuziaştii produselor reprezentative şi pentru design. Noul sensor face echipă bună cu o altă componentă a camerei OM-D – procesorul de imagine TruePic VI – pentru a propulsa FAST AF, care transformă focalizarea automată a noului duet PEN într-una comparabilă cu cea fulgerătoare a camerei O-MD E-M5. Ca şi celelalte modele PEN, ambele modele nou lansate sunt foarte uşor de folosit – utilizatorii se vor îndrăgosti de ecranul rabatabil cu control tactil al camerei PEN Lite. Ambele camere au încorporat un stabilizator de imagine care asigură claritatea înregistrărilor cu orice obiectiv, 12 Filtre Art uşor de aplicat şi o legătură directă wireless cu reţelele de socializare pentru distribuirea imaginilor cu un telefon smartphone. Atât modelul PEN Lite cât şi PEN mini vor fi disponibile din luna octombrie în kit cu un obiectiv de precizie, silenţios - M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 IIR.
Sistemul Olympus Micro Four Thirds are încă patru obiective
Olympus a promis deţinătorilor de camere PEN şi OM-D o gamă completă de obiective interschimbabile şi accesorii, iar lansarea a patru noi obiective Micro Four Thirds vine să respecte promisiunea. Această generaţie nouă oferă inginerie optică la cel mai înalt standard pentru oricine apreciază imagini la calitate de top – de la pasionaţii de cadre macro, la posesorii de PEN ce doresc instantaneele obţinute rapid şi fotografii ambiţioşi care apreciază designul excepţional.
Noul obiectiv rezistent la praf şi stropire, M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 (120mm*) Macro, este ideal pentru utilizarea în spaţii de exterior. Focalizarea extrem de silenţioasă şi magnificarea 1:1 de până la 19cm face ca acest obiectiv robust să fie perfect pentru prim-planuri din natură la rezoluţie mare, dar potenţialul său imagistic este impresionant, indiferent care este subiectul fotografiat. Efectul impresionant circular bokeh, comutatorul practic de Limitare Focus şi eliminarea efectului nedorit de reflexie a luminii îl fac extrem de atractiv pentru posesorii de camere high-end O-MD E-M5 sau, bineînteles, de PEN.
Obiectivul de calitate cu diafragmă mare, M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 (34mm*), se află încă în faza de proiectare. Acest obiectiv compact va încorpora un sistem de focalizare sofisticat destinat special fotografierii de top a instantaneelor.
Cel de-al treilea obiectiv dintre cele patru este un obiectiv de colecţie. O versiune elegantă, în negru, ediţie limitată a obiectivului superangular deja existent, M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 (24mm*) “Street Photography”, ce include un parasolar şi un capac din metal.
Surpiza este obiectivul super-accesibil şi ultra-subţire, Body Cap 15mm (30mm*) 1:8.0, proiectat pentru fotografierea în mişcare, foarte potrivit pentru modelele PEN.
Obiectivul de 17mm va fi disponibil spre comercializare la începutul anului 2013, în timp ce toate celelalte trei obiective vor fi disponibile din luna octombrie 2012.
Brand-ul STYLUS - Make your story!
Acesta grupează toate camerele digitale compacte Olympus sub un singur nume. Seria STYLUS îşi face debutul în toamna anului 2012.
STYLUS subliniază determinarea Olympus de a crea produse care răspund nevoilor şi dorinţelor variate ale unor moduri de viaţă diferite. Scopul este de a oferi utilizatorilor o cale pentru “a-şi spune povestea”, combinând cinci elemente – tehnologie, design, stil, inteligenţă şi activitate – în moduri diferite pentru a îmbunătăţi experienţa fotografică a utilizatorilor. Prin intermediul STYLUS, Olympus intenţionează să înlesnească accesul la bucuria fotografiei creative, indiferent de vârstă, sex, experienţă, sau cunoştinţe. Cu o cameră STYLUS, fotografierea este în egală măsură facilă şi captivantă. Aceste camere nu doar surprind cu uşurinţă fiecare moment crucial din fiecare “poveste” individuală, dar oferă şi o gamă impresionantă de caracteristici exclusive pentru a îmbogăţi şi a face mai expresivă acea poveste. În prezent, camerele digitale sunt prezente pretutindeni deoarece oamenii înregistrează aspectele importante din viaţă prin intermediul imaginilor. STYLUS poartă înregistrarea poveştii la un nou nivel, oferind un nou set de valori şi modalităţi noi de a te bucura de fotografia digitală.
Olympus STYLUS XZ-2 redefineşte categoria compactă: Ultra-luminoasă, ultra-uşoară, inaltă calitate
Un nou capitol pentru categoria de camere compacte high-end. Precum modelul premiat care îl precede, XZ-1, noul Olympus STYLUS XZ-2 aduce o calitate extraordinară a imaginii în categoria camerelor compacte, fiind dotată cu cel mai luminos obiectiv din clasa zoom. De această dată camera dispune şi de control personalizabil pentru a facilita obţinerea exacta, dar şi rapidă a cadrelor dorite de către fotografii ambiţioşi.
În plus, pune la dispoziţie un nou ecran rabatabil sensibil la atingere, un puternic procesor de imagine TruePic VI, înregistrare video Full HD şi compatibilitate FlashAir™ pentru transmiterea directă a imaginilor către reţelele de socializare.
XZ-2 este o cameră compactă, puternică, îndelung aşteptată de profesionişti, dar şi de fotografii amatori entuziaşti – hibridul care combină excelenţa optică cu controlul manual al unei camere D-SLR şi imbatabila greutate redusă specifică camerelor compacte.
Programul MyOlympus - 3 ani garantie!
Incepand cu data de 1 iunie 2012, toate camerele foto, binoclurile si reportofoanele Olympus au 3 ani garantie. Pentru a beneficia de acest avantaj, clientii care au cumparat un produs Olympus din Romania dupa data amintita, trebuie sa inscrie produsul pe site-ul www.myolympus.ro in maximum 6 luni de la data de achizitie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite